“Правильний мед”, або Досьє на солодкий продукт

8.09.2005, 13:09 Переглядів: 2 610
Мед складається з води (16-23%), глюкози (35%), фруктози (35%) та сахарози (7%). У мед входить понад 60 різноманітних речовин. Головною складовою є вуглеводи – 77,2%, калорійність 100 грамів продукту – 335 кілокалорій. У мед входить ціла низка ферментів, які прискорюють реакції обміну речовин у організмі.

Мед складається з води (16-23%), глюкози (35%), фруктози (35%) та сахарози (7%). У мед входить понад 60 різноманітних речовин. Головною складовою є вуглеводи – 77,2%, калорійність 100 грамів продукту – 335 кілокалорій. У мед входить ціла низка ферментів, які прискорюють реакції обміну речовин у організмі. Кількість багатьох мінеральних речовин в медові майже така, як у крові людини. Це - солі кальцію, магнію, натрію, хлору, фосфору, заліза, сірки.
Мед:
- засвоюється стовідсотково;
- миттєво відновлює сили;
- підвищує імунітет та омолоджує;
- знищує шкідливі бактерії;
- виводить шлаки та токсини.
Існує безліч лікувальних та косметичних рецептів, де використані продукти бджолярства: мед, прополіс, забрус, пилок, віск, личинкове молочко, бджолина отрута і т.і.  Багато з цих засобів можна готувати самому: маски для шкіри, оздоровлюючі коктейлі, настоянки, мазі, розчини для інгаляцій. Лікують медом і звичайну простуду, і туберкульоз. Допомагає він при хворобах серця та статевих захворюваннях. Корисний він і тому, в кого гастрит, і тому – в кого екзема. І пам’ятайте, що немає більш безпечного снодійного, ніж ложка меду, розчинена в склянці теплої води. На користь людині йде щоденна норма – 100 грамів меду за кілька прийомів. Найбільш корисно його запивати теплим молоком чи чаєм. Останнім часом, коли люди стали страждати на алергію, медом краще не зловживати. Кажуть, був випадок, коли вагітна жінка з’їла трилітрову банку меду. Тепер її вже доросла донька взагалі не вживає меду. В неї на нього алергія.
Колись в давнину мед зберігали в липових та дубових бочках. Тепер, переважно, в скляних банках. Це – оптимальний варіант. Головне – не залишайте мед в алюмінієвому чи оцинкованому посуді, бо при цьому виділяються отруйні речовини. А от у стільниках мед може зберігатися століттями і навіть тисячоліттями.

Дієтологи лікують за допомогою меду ожиріння – трохи меду після бідних на калорії обідів придає почуття ситості. У цьому продукті менше калорій ніж у цукрові і він засвоюється майже стовідсотково.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх