Як студенту з’їздити до Європи?

9.07.2009, 09:37 Переглядів: 2 524
Як студенту з’їздити до Європи?.
Фото на пам’ять. 15 кременчуцьких розумників на тлі старовинних німецьких будівель.

Німеччина

Рецепт №1 – вчіть німецьку та англійську і майте напоготові закордонний паспорт. Саме за цією схемою 15 найкращих студентів машинобудівного факультету Кременчуцького політехнічного університету (КДПУ) з’їздили на двотижневу практику до Німеччини. Практика проходила у Технічному університеті Брауншвайга. Поїздка профінансована за рахунок гранту, який виборов КДПУ – стипендія Studienpraktika DAAD (Німецька служба академічних обмінів).

Це – Кирило та Світлана.

«ТелеграфЪ» поцікавився, що справило на них найбільше враження за ці два тижні в Європі? Відмінниця Світлана розповіла, що їй дуже сподобався університетський день відкритих дверей – так там було весело, яскраво, гамірно, багато людей та багато конкурсів. Причому німці приходили на захід цілими сім’ями, з дітьми.

А от Кирила вразив величезний науковий центр «Фаено» у Вольфсбурзі. Це щось середнє між музеєм та експериментальною лабораторією. Завдяки робочим експонатам, відвідувачі центру самі можуть експериментувати з такими явищами, як гравітація, магнітне поле, сила тяжіння та інше. Нашим студентам найбільше сподобалась прогулянка по Happy Rizzi Housе – є у «Фаено» такий веселий дім, по якому не можна ходити рівно. Втриматись на ногах там вдається, лише приймаючи ефектні пози на тему «учора я забагато випив». До речі, муніципалітет Вольфсбурга витратив на будівництво «Фаено» 79 мільйонів євро. Бо воно того варто.

Словаччина

Рецепт №2 – вчіть англійську, старанно займайтесь природничими науками та майте напоготові закордонний паспорт. За таким рецептом на 10-денну навчальну практику до Словаччини потрапили 15 найкращих студентів факультету природничих наук Кременчуцького політехнічного університету (КДПУ). Поїздка стала можливою завдяки двосторонній міжнародній угоді про співпрацю між Кременчуцьким університетом та словацьким університетом Матей Біла.

Жили студенти у містечку Банська Бистриця, а ботанікою займалися у Національному парку Нижні Татри. Старанно збирали гербарій та вивчали місцеві види рослинності. Уявіть собі, у малесенькій Словаччині, у Національному парку, збереглося 75 видів дикоростучих орхідей! Керівник практики доцент Нікіфоров (КДПУ) розповів нам, що на власні очі бачив, як словаки спершу вирощують дикі цикламени, а потім старанно висаджують їх у Татрах. Ми послухали і просльозились.

Це Юля (зліва) та Аня.

Вони займалися ботанікою у Нижніх Татрах. Романтична Аня зізналась, що на неї шалене враження справили гори. А коли вона побачила, як у Татрах заходить сонце, то зрозуміла, що це найкрасивіше видовище у світі!

Юлі ж запам‘ятались холоднючі сталактитові та сталагмітові печери, куди студентів водили на екскурсію.



 
Теги: студент
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх