«Неврожай-2009»

4.02.2010, 22:41 Переглядів: 1 787
Кременчужани стали меньше народжувати.

У 2009 році в місті народилося 19 пар двійнят, що менше, ніж у 2008-му. Трійнят не було. Менше також стало смертей та одружень.

2009 рік – рік Бика приніс кременчужанам 2356 малюків, що на 42 менше у порівнянні з 2008 роком. З них – 19 пар двінят. Як каже начальник міського управління юстиції Наталя Проценко, у батьків на світ з’явилися 5 пар дівчаток, 10 пар хлопчиків і лише у чотирьох родин народилися різностатеві діти.

Що стосується кількості померлих, то минулоріч у Кременчуці зареєстровано 3092 смерті, що на 210 менше, ніж у 2008 році. Люди помирали переважно від серцево-судинних та онкологічних хвороб.
У 2009-му зменшилася і кількість одружень.

– Середній вік пар, що зареєстрували шлюб, склав 20-25 років. Наймолодшим подружжям стала пара, де нареченій виповнилося лише16 років. Вік найстаршої пари склав: 68 років – нареченому та 75 років – нареченій. Також створили сім’ю  «молодята», де йому – 80 років, а їй – 55 років, – каже Наталя Проценко.

У місті в минулому році зареєстровано 66 шлюбів з іноземцями. З них – 27 шлюбів з іноземцями з далекого зарубіжжя та 44  – між мешканцями нашого міста та країн СНД.

Як називали дітей?

Найпоширеніші імена 2009 року: Єлизавета, Софія, Анастасія, Дар’я, Поліна, Артем, Назар, Максим, Єгор, Владислав.
Найрідкісніші: Аріадна, Седа, Марічка, Домініка, Цвітна, Августа, Меліса, Каміла, Рім, Мухамед Салех, Дмитро Денінг, – каже пані Проценко.

27 років без паспорту

27-річна кременчужанка цього року здивувала працівників управління юстиції. Вона майже 30 років прожила без паспорту і лише тепер звернулась до фахівці, аби зробити документи:

– У нас зареєстрований випадок, коли жінка в 27 років прийшла і вперше отримала своє свідоцтво про народження, – каже начальник Крюківського відділу РАЦС Вікторія Линник. – Пізніше вона отримала вже і паспорт. Усі 27 років прожила не зареєстрованою у нас.

Вона додає, жінка – зі звичайної родини, і навіть має власну 10-річну дитину. А от із чоловіком у шлюбі не живе. Ще б пак, без паспорту вона не могла б із ним розписатись.

Поміж тим, такі випадки непоодинокі – фахівцям управління юстиції вже зустрічались люди, які не мали документів.

– В Автозаводському районі кілька років тому був випадок, коли до нас з подібною ситуацією звернулася жінка з Лашків. Справа була в тому, що її 50-річні батьки також не мали паспортів, – розповіла начальник Автозаводського райвідділу РАЦС Людмила Абрамова.

Як жінкам вдалося кілька десятків років жити без паспортів, в органах юстиції лише дивуються.

До речі, на Полтавщині була бабуся, яка «протрималася» без паспорту 87-років! На сполох забили сусіди, адже через це літня жінка не отримувала пенсію.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх