7 років тюрми загрожує чоловіку, який у Кременчуці кинув у натовп гранату

24.09.2019, 14:04 Переглядів: 3 617 Коментарів: 2

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

 

Вночі 22 вересня у Кременчуці, поблизу одного з розважальних закладів на Молодіжному, чоловік підірвав гранату. У результаті постраждала 27-річна жінка.


За інформацією пресслужби прокуратури Полтавської області, чоловік, що кинув гранату, - житель Пирятину. Його затримали та оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 (хуліганські дії із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.


На разі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

767
24 вересня 2019 14:22

Бред, ну никак на это не натянуть 7 лет. Как ни крути. Та и вы тоже чего пишите что гранату? Боевая граната и светошумовая - это абсолютно разные вещи. Я уже писал, что тут максимум хулиганка. Даже условный не светит. И этот предмет не служит для нанесения телесных повреждений. Это по сути большая петарда. Не выгораживаю никого, но пишите объективно,правдиво и точно. Почему не написали что светошумовая? Автор статьи как бабка возле подъезда. Не знаю, но напишу\скажу. Новости получаются как в бульварной газетёнке.

P.S. Специально полез почитать: Основными факторами воздействия светошумовых боеприпасов являются яркая световая вспышка и громкий звук, которые приводят к временному ослеплению и оглушению лиц, находящихся в непосредственной близости от центра взрыва.
По факту имеем следующее: Вот ту статью(ч.4 ст.296) не натянут этому перцу.


18 6
0
25 вересня 2019 00:57

Механічний вплив включає наступні фактори:
Імпульс вибуху — граната наводиться вибухом піротехнічного складу, вибуховий імпульс якого володіє достатньою вражаючою дією в безпосередній близькості від тканин людського тіла.
Надлишковий тиск — як правило, в діапазоні 22-36 кПа, може викликати пошкодження внутрішнього вуха у 1 % дорослих людей, у випадку з дитиною ризик збільшується.
Механічні травми (забій м'яких тканин, підшкірні гематоми) заподіяні фрагментами корпусу, несмертельними вражаючими елементами і вторинними осколками, що утворюються при вибуху

Вибух і спалах можуть стати причиною смерті осіб із захворюваннями серця[2];
У травні 2003 року в Нью-Йорку під час поліцейської операції жінка на ім'я Alberta Spruill померла від серцевого нападу, викликаного вибухом світло-шумової гранати, без попередження кинутої в її кімнату поліцейськими



18 лютого 2014 року світлошумова граната розірвала Капіносу Олександру голову біля барикади поблизу Будинку профспілок. (Україна, м. Київ)

18 лютого 2014 року «Беркут» кинув світлошумову гранату, якою дзюдоїсту-олімпійцеві Максимову Дмитрові відірвало руку. (Україна, м. Київ)


2 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх