Трьох кременчужан на Майдані Незалежності провели на Паралімпіаду

29.08.2016, 12:41 Переглядів: 3 785

Трьох кременчужан на Майдані Незалежності провели на Паралімпіаду

Паралімпіада у Бразилії відбудеться з 7 до 18 вересня

27 серпня у Києві на Майдані Незалежності відбулася офіційна церемонія проводів українських паралімпійців на Паралімпіаду-2016, яка розпочинається 7 вересня. В події взяли участь зірки українського мистецтва, спортивна громадськість та люди з інвалідністю з усіх регіонів України, у тому числі воїни АТО, які отримали травми та інвалідність у боях.

 

На Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро Україна буде представлена найбільшим складом за історію Ігор: 172 спортсмени.

 

– Кременчук представляють троє спортсменів. У пара-каное змагатиметься Сергій Ємельянов. Також змагатимуться велогонщик Єгор Дементьєв та легкоатлет Роман Данилюк. На жаль, легкоатлетка Наталія Кобзар не змогла вибороти ліцензію на Паралімпійські ігри, – зазначив керівник дитячо-юнацького центру спорту інвалідів «Оріана» Валерій Лекумович. 

 

На Паралімпійських іграх у Ріо змагатимуться 13 спортсменів із Полтавської області. Зокрема, шість плавців: Юрій Божинський, Дмитро Виноградець, Євген Богодайко, Оксана Хруль, Наталія Шестопал і Ярослав Денисенко. Чотири спортсменки з Полтавщини у складі жіночої збірної з голболу. Це спортсменки Тетяна Говоруха, Марина Габеда, Наталія Мірошник та Юлія Пасько. Такий вид спорту як сидячий волейбол від області представляє Олександр Дряпак.

  

Українські паралімпійці візьмуть участь у 15 видах спорту: веслування академічне, волейбол сидячи, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, паверліфтинг, плаванні, стрільба кульова, стрільба з лука, фехтування на візках, футбол серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу, велоспорт (трек, шосе), параканое, голбол і паратриатлон.

 

Національна паралімпійська збірна оновилася майже на 35%. І в ній є представники із 21 області України. У команді є спортсмени з Луганська, Донецька, є дівчина з окупованого Криму, яка продовжує працювати, тренуватись і представлятиме українську команду на XV Паралімпійських іграх.

 

Як і олімпійці, паралімпійці за завойовані медалі отримають винагороди. Якими вони будуть, оголосив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

 

– У цьому році ми зробили важливий крок – прийняли постанову Кабінету міністрів, яка поступово прирівняє нагороди паралімпійців до нагород олімпійських спортсменів. Цьогоріч цього ще не буде зроблено, але вже можна озвучити, що за перше місце ми можемо надати до 40 тисяч доларів, за друге – до 26 тисяч доларів і за третє – до 18 тисяч доларів. І ще я звертаюся до всіх наших бізнесменів: якщо ви хочете допомогти спортсменам, ми будемо вас рекламувати, а ви надасте додаткову мотивацію паралімпійцям, які робитимуть усе можливе, щоб наш прапор сяяв на міжнародній арені, а наш гімн звучав на всю планету, – зазначив міністр.

 

Як проводжали збірну Україну в Києві

Автор: Альона Душенко Джерело фото: BBC, president.gov.uа Джерело відео: Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх