Кременчуцький спортсмен Роман Данилюк - чемпіон світу з легкої атлетики

5.11.2015, 09:54 Переглядів: 8 035

Кременчуцький спортсмен  Роман Данилюк - чемпіон світу з легкої атлетики

Спортсмен встановив рекорд світу зі штовхання ядра

З 21 по 31 жовтня проходив Чемпіонат світу з легкої атлетики у м. Доха, Катар. 1300 атлетів з 96 країн світу змагалися не лише за медалі чемпіонату світу, але й за паралімпійські ліцензії для участі в наступних Іграх.

 

Кременчуцький спортсмен Роман Данилюк встановив рекорд зі штовхання ядра. Його результата - 16, 64 метри.

 

Роман Данилюк розповів, що родом з Гадяцького району. До Кременчука приїхав у 2008 році. Займатися спортом розпочав після знайомства з тренером з легкої атлетики Олександром Кисельовим. За цей час був призером чемпіонатів України, одержував перемогу у штовханні ядра та метанні диску на міжнародному турнірі в Італії м. Гросетто у 2015році.

 

Кременчуцький спортсмен  Роман Данилюк - чемпіон світу з легкої атлетики

 

“640 грн стипендії виділили для підготовки до Чемпіонату світу в Катарі. Багаторазово мій тренер ходив до спортшколи, у якій я виступав, звертався до Полтавської федерації легкої атлетики, до місцевої влади, на що всі розводили руками. Вони говорили, що на фінансову допомогу ми розраховувати не можемо.

 

Будучи на зборах у Черкасах познайомився з керівництвом легкої атлетики Черкаської області. Отримав підтримку свого тренера, ми вирішили виступати за Черкаси, які допомагали фінансово і надавали умови для підготовки до Чемпіонату світу.

 

"Кременчук мені рідне місто, так як прожив тут 7 років, і хочу залишитися жити в цьому місті. Не хотілося щоб у подальшому наші спортсмени покидали місто і нашу область. Але з таким відношенням до легкої атлетики, вона перестане існувати у Кременчуці взагалі. Тому прошу владу Кременчука звернути увагу на розвиток спорту в нашому місті", - зазначив Роман Данилюк.

 

Відео встановлення світового рекорду:

 

 

 

Загалом у скарбничці України - 4 золоті, 8 срібних та 14 бронзових медалей. Українці увійшли у п'ятнадцядку найсильніших легкоатлетичних країн світу, ставши 12-ми за кількістю золотих нагород та 6-ми - за загальною кількістю медалей. На першому місці чемпіонату світу з легкої атлетики - команда Китаю (85 медалей: 41 золотих, 26 срібних,18 бронзових), на другому - Росії (69 нагород: 21 золотих, 21 срібних, 24 бронзових), третє місце - в команди США (13 золотих, 16 срібних, 10 бронзових). Зазначимо, що найчисельнішою на цьому чемпіонаті світу була команда Китаю - 79 спортсменів, другі за чисельністю - команди Росії та США - у складі обох команд по 76 атлетів.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Роман Данилюк Джерело відео: Athletics Club
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх