Кременчуцький АТОшник пояснив чому відкликав позов проти Полтавської облради

3.08.2016, 08:20 Переглядів: 3 847

Кременчуцький АТОшник пояснив чому відкликав позов проти Полтавської облради

На думку Артема Безверхого немає сенсу судитися з Полтавською облрадою

Кременчуцький АТОшник пояснив чому відкликав позов проти Полтавської облради

 

Боєць АТО та голова ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Артем Безверхий відкликав свою заяву в апеляційному суді Харкова через відсутність сенсу судитися з Полтавською облрадою. Про це він заявив на прес-конференції 29 липня. За словами Артема Безверхого, його позивні вимоги були повністю задоволені – Полтавська обласна рада внесла зміни в обласну Комплексну програму соцзахисту на 2013-2020 роки.

 

 

– Вичерпана суть проблеми. Навіщо судитися, якщо немає проблеми, витрачати час та кошти на поїздки до Харкова. Якщо я подавав на те, що були обмеження, то їх немає, - додав боєць.

 

За словами керівника ГО «Ветеранів АТО Кременчука» Миколи Кравченка закон «Про статус учасників АТО» (ст. 12 - ред.) дає право на безкоштовний проїзд.

 

Кременчуцький АТОшник пояснив чому відкликав позов проти Полтавської облради

 

- Обласна програма закріпила положення про безкоштовний проїзд. Кошти бійці отримують протягом 10 днів у Департаменті соцзахисту, - зазначив Микола Кравченко, - Обласна програма допрацьована без можливості спекулювання на субвенціях. Тим паче немає конфлікту між АТОшниками та перевізниками.

 

За даними Полтавської обласної ради 29 квітня були внесені зміни до Комплексної програми соціального захисту на 2013-2020 роки. Згідно з якими ветерани війни мають право на безкоштовний проїзд міжміським транспортом необмежену кількість проїздів.

 

На запитання журналістів, чому не пішли до депутатів, а одразу до суду, Артем Безверхий відповів:

 

- Навесні чиновники з нами не рахувалися, і не чули нас. А тепер вони бачать, що ми сила.

 

Нагадаємо, боєць АТО Артем Безверхий подав до суду на Полтавську облраду. На думку кременчужанина, обласна влада порушує закон України “Про статус ветеранів війни”, що забезпечує учасникам АТО безкоштовний проїзд незалежно від відстані та місця проживання. Програма передбачала 50 поїздок на рік, 10 з яких розраховані на міжобласні поїздки, 40 – в межах області. 

 

 

4 травня Артем Безверхий оскаржив рішення облради в обласному адміністративному суді. Полтавська облрада не погодилася з рішенням суду першої інстанції, і подала скаргу до Харківського апеляційного адміністративного суду. 6 липня до суду надійшла заява від Артема Безверхого про закриття провадження у зв'язку з його відмовою від позовних вимог. Суд задовольнив заяву і скасував рішення Полтавського окружного адміністративного суду.

 

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов Відео: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх