За два місяці 30 кременчужан забажали йти до армії за контрактом

5.03.2016, 15:05 Переглядів: 2 754

Збільшення грошового забезпечення військовим збільшило кількість бажаючих служити

За останні два місяці до кременчуцького військкомату стало більше ходити громадян - чоловіки й жінки цікавляться умовами контрактної служби.

 

- З 1 січня, коли підняли грошове забезпечення військовослужбовцям, кількість громадян, які бажають проходити військову службу за контрактом значно збільшилась, - розповів заступник військового комісара Вадим Мушиманський.

 

 

За його словами, за цей час до військкомату звернулися 30 осіб. Згідно з планом - необхідно набрати 80 контрактників.

 

- 14 березня відбудеться перший етап відбору, другий запланований на 29 березня, - додав заступник військового комісара. - Усі хто бажає служити за контрактом, проходять спочатку медичну комісію. Після формування особової справи, людину направляють до збірного пункту військового комісаріату у Полтаві. Там проходять ще одну медкомісію на професійну і психологічну придатність, лише після цього кандидатів направляють до навчальних центрів. У нас є кілька навчальних частин: у Десні, Житомирі, Старичі, Василькові, Миколаєві, Полтаві. 

 

Вадим Мушиманський зазначив, що більшість кременчужан обирають сухопутні війська, а також високомобільні десантні війська.

 

Дівчата також обирають служити в українській армії. Двоє кременчужанок у цьому році подали документи, щоб служити за контрактом у 107-му реактивному полку.

 

Одна з них - зв'язківець Марина, вже поїхала до навчального центру, інша - Оксана, зараз готується до відправлення.

 

- Я раніше служила в армії та знаю військову службу. Тим паче у мене чоловік та батько військові, - поділилася з "Телеграфом" Оксана. - Коли була вдома з дитиною, мені запропонували посаду бухгалтера в армії. Вирішила погодитися.

 

За статистикою на контракт ідуть більше мешканців Кременчука, аніж сіл Кременчуцького району. Також на контрактну службу хочуть близько 30% бійців, які вже воювали у зоні проведення антитерористичної операції. 

 

Щоб записатися на контрактну службу звертайтесь у Кременчуцький об’єднаний міський військовий комісаріат за адресою: вул. Жадова, 6, тел.: 3-31-66.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх