3,5 тонни допомоги від кременчужан відправили під Маріуполь

17.02.2016, 08:30 Переглядів: 2 099

3,5 тонни допомоги від кременчужан відправили під Маріуполь

Допомогу збирали школи, волонтери, мешканці Кременчука, військовий шпиталь та мешканці Глобино

Гуманітарну допомогу від кременчужан відправили у Мелекіно під Маріуполь (Донецька область). За словами бійця батальйону "Донбас" Олега Штефана, допомогу доставили у військову частину 3057 Національної гвардії України.

 

Допомогу збирали кременчужани, військовий шпиталь та мешканці Глобино. Учні кременчуцької гімназії №5 з початку року у ході благодійної акції "Допоможи солдату" зібрали необхідні бійцям речі, сплели маскувальні сітки і виготовили вітальні листівки з Днем Святого Валентина для бійців.

 

Загалом зібрали 3,5 - 3,8 тонни допомоги українським бійцям. І відправили її разом з гуртом "Лісапетний батальйон".

 

- Для мешканців Глобино бійці передали чотири розписаних стяги, щоб не згасав волонтерський дух у тилу, - зазначив Олег Штефан.

 

За словами Олега Штефана не вся зібрана допомога вмістилася в машину. Було прийнято рішення частину допомоги передати Кременчуцькому військовому госпіталю та бійцям з полку "Дніпро-1".

 

- У шпиталі бійцям на харчування передбачено 10 грн. Тому вирішили віддати допомогу бійцям, які знаходяться на реабілітації. Вчора передали крупи, макарони, чай, випічку, масло, засоби особистої гігієни, - зазначив Олег Штефан.

 

Головний лікар Кременчуцького обласного госпіталю для ветеранів війни Микола Литвиненко, розповів, що найближчим часом обіцяють збільшити фінансування на реабілітацію військових: 

 

- Згідно нової постанови Кабінету Міністрів "Про збільшення норми грошових витрат на харчування та медикаменти в закладах охорони здоров’я для ветеранів війни" збільшується фінансування на реабілітацію військових. Так, на одного хворого в день виділятиметься на харчування 55 грн (раніше ця сума становила 10 грн), а на придбання медикаментів і перев’язувальних засобів – 65 грн (раніше - 10 грн). Але не відомо, коли саме збільшиться фінансування, навіть керівництво в Полтаві не повідомляє терміни збільшення коштів на реабілітацію бійців.

 

У даний момент бійцям на передовій потрібні шкарпетки, білизна, профілактичні препарати від застуди, фрукти, чай, цигарки.

 

Боєць батальйону "Донбас" зауважив, що в цілому проблем з харчуванням на фронті немає, проте військові потребують овочів, фруктів та домашньої консервації.

Автор: Альона Душенко, Вікторія Мудра
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх