Влада Кременчука проектує новий сквер поряд з ринком Холода на Раківці

27.01.2016, 14:52 Переглядів: 4 774

Влада Кременчука проектує новий сквер поряд з ринком Холода на Раківці

Близько 3 млн грн – у таку суму попередньо оцінюється вартість нового об’єкта, який поспіхом взялися проектувати.

Не встигла міська влада закінчити вже розпочату реконструкцію парків, завершити музей, а в нового мера і його команди вже з’явився новий проект – облаштування бульвару і скверу в районі будинку на вул. Манагарова, 1.

 

15 січня виконком своїм рішенням делегував комунальному підприємству “Кременчуцьке міське управління капітального будівництва” (УКБ) функції замовника об'єкту з реконструкції та благоустрою бульвару. УКБ доручили виконати експертизу робочого проекту (отже, він вже існує?), виконати роботи та здати об'єкт в експлуатацію.

 

Рішення виконкому можна скачати тут.

rshenya-vikonkomu.doc [14,5 Kb] (cкачиваний: 29)

 

Найцікавіше, що йдеться про ділянку, яка прилягає до ринку «Крюків’янка» на Раківці і зараз знаходиться в користуванні ТОВ "Кременчуцька торгова гільдія". Це торговельне підприємство й побудувало там ринок. Виникає резонне питання, як будувати за бюджетні кошти на землі, яку орендує бізнес? Додатковим рішенням на сесію з'явився проект про поділ земельної ділянки — ту частину, яка призначалася під благоустрій, «Кременчуцька торгова гільдія» повертає в запас земель міста (на плані фона позначена штриховкою). Але рішення сесії ще не прийнято — сесія відбудеться 2 лютого. Натомість УКБ вже фактично отримало команду будувати на землі, яку орендує комерційна структура. Звідки ж такий поспіх? І звідки взявся сам проект?

 

Влада Кременчука проектує новий сквер поряд з ринком Холода на Раківці

 

Донедавна ТОВ “Кременчуцька торгова гільдія” керував Євген Холод, який був депутатом міської ради, а нині обраний до обласної ради і працює заступником голови Полтавської обласної ради. За даними ЄДР, станом на 27.01.16 р. кінцевим бенефіціарним власником ТОВ “Кременчуцька торгова гільдія” і зараз є Холод Євген Миколайович. За нашою версією, поспіх влади пов'язаний саме з тим, що за цим підприємством, якому, безумовно, потрібен благоустрій біля ринку (за бюджетні кошти), стоїть впливовий депутат облради. 

 

Ескізний проект благоустрою бульвару зі сквером, як виявилося, Євген Холод і подарував місту — тобто він заздалегідь визначився, що саме хотів би бачити біля свого ринку. Пресі проект не показали – він лежить у кабінеті мера, який зараз хворіє. Але в проекті є черговий фонтан — принаймні, про це говорили на останньому засіданні депутатської земельної комісії. Втім, віце-мер Дмитро Кравченко заявив “Телеграфу”, що сквер проектуватимуть заново, а якщо фонтан там і буде, то не за бюджетні кошти. 

 

- Цей проект подарував Євген Холод, ще при Олегу Бабаєві. Проект настільки помпезний, що ми не вкладемося і в 10 млн грн. Тому я кажу: давайте без фонтанів. Євген Миколайович вважає, що треба робити нормально, з фонтанами. Ми йому говоримо: не «потягнемо» по коштах. Тоді він каже: «Фонтан я подарую». Ми спіймали його на слові – добре, нехай подарує місту фонтан, - коментує віце-мер Дмитро Кравченко.

 

Дмитро Кравченко каже, що сквер буде не таким помпезним, як у подарованому проекті. Планується зона відпочинку для мам з дітками, доріжка для велосипедистів та скейтбордистів, алея озеленення. Кошти на новий сквер планують закласти вже на цей рік.

 

Якою є перспектива інших міських довгобудів? Про це читайте в друкованій версії "Телеграфа", у свіжому номері, який вийде завтра, 28 січня.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх