Кременчуцьким медикам не вистачає 6 мільйонів на зарплату в 2016 році

29.12.2015, 10:56 Переглядів: 2 322

В останній момент уряд зменшив видатки на медицину, і Верховна Рада затвердила Держбюджет з урахуванням змін. Тепер сума державної субвенції на медицину Кременчука зменшилася - і в бюджет доведеться вносити зміни

На галузь охорони здоров’я уряд виділяє субвенції, ці кошти, зокрема, йдуть і на оплату праці медиків. Та в останній момент уряд зменшив видатки на медицину. Верховна Рада затвердила бюджет галузі з їх урахуванням. Як наслідок - контрольні цифри для Кременчука виявилися на 6 мільйонів менше від затверджених у міському бюджеті на сесії 22 грудня. 

 

- Це означає, що ці кошти доведеться прибирати із фонду заробітної плати, - коментує ситуацію Максим Середа, начальник управління охорони здоров'я. - У цілому ситуація майже така сама, як і минулого року, і навіть гірша. За таких умов я не виключаю, що доведеться вживати заходи з економії фонду заробітної плати, в тому числі й непопулярні. Будемо розробляти заходи з оптимізації чисельності персоналу. Перш за все, це об'єднання стоматологічних поліклінік в одну юридичну особу, що приведе до скорочення в бухгалтеріях. Крім того, реорганізація залізничної лікарні в комунальне госпрозрахункове підприємство, яке надаватиме платні послуги.

 

Максим Середа не виключає, що за такого фінансування галузі доведеться розширювати перелік платних послуг і в інших закладах охорони здоров'я. Та й витрати на лікування лягатимуть на пацієнтів: на медикаменти заклали всього близько 5 млн грн — а це краплина в морі.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх