Нового прокурора Кременчуга назначат 15 декабря

11.12.2015, 10:15 Переглядів: 3 997

В прокурорских кругах ходит информация, что руководить прокуратурой Кременчуга будет Анатолий Скрипка из Комсомольска

Нового прокурора Кременчуга назначат 15 декабря. Об этом сообщили в прокуратуре города ссылаясь на то, что с этой даты вступают в силу положения статьи 12 Закона Украины «О прокуратуре», которая предусматривает создание местных прокуратур и их территориальную юрисдикцию.

 

На данный момент прокурором Кременчуга является Григорий Кондратенко. После ДТП, в которое он попал под Полтавой, прокурор находится на больничном.

 

В прокурорских кругах ходят слухи том, что новым прокурором Кременчуга будет назначен Анатолий Скрипка (прокурор из Комсомольска). Он, наряду с адвокатом Русланом Ульяновым и преподавателем вуза Владимиром Скрипником, после открытого конкурса был рекомендован комиссией на назначение прокурором Кременчуга:

Нового прокурора Кременчуга назначат 15 декабря

 

Первым в рейтинговом списке оказался известный адвокат, а теперь ещё и депутата Кременчугского городского совета от БПП «Солидарность» Руслан Ульянов. Именно его пророчили на должность руководителя местной прокуратуры. В интервью «Телеграфу» юрист поделился своим видением работы прокуратуры по-новому.

 

10 декабря на своей странице в социальной сети Facebook Руслан Ульянов сообщил:

Сьогодні отримав інформацію про те, що вибір Генерального прокурора з трьох претендентів, з яких двоє були зовнішніми кандидатами, на посаду керівника Кременчуцької місцевої прокуратури зупинився на 25 річному працівникові прокуратури м. Комсомольська (Анатолий Скрипка – ред.).

Руслан Ульянов

Поділюсь своїми враження від прокурорського конкурсу і я.

Каюсь, спокусився на проникливий заклик Davit Sakvarelidze та Петро Порошенко прийти і зробити прокуратуру вартою довіри громадян.

 

Корінний кременчужанин, маючи за спиною 20 років стажу роботи юристом, з яких 16 років адвокатом та керівником юридичних фірм, з яких вийшли в життя більше 10 молодих адвокатів, маючи дві вищі освіти, вільне володіння англійською мовою, непогане - французькою, колосальний досвід сотен проведених судових справ, бажання та бачення того, як і що слід зробити, щоби прокуратура дійсно стала не жупелом, а державним органом, взяв участь в конкурсі. Ні в міліції, ні в прокуратурі до цього ніколи не працював, і до літа 2015 року в прокурорському мундирі себе не уявляв, цінуючи свободу вільної професії та кошти, які вона мені дозволяє заробляти легально та спокійно.

 

Результат був для самого себе не очікуваним - Харківська конкурсна комісія одноголосно поставила мене на перше місце в списку претендентів на посаду керівника Кременчуцької місцевої прокуратури. Думаю, зміг донести своє бачення майбутнього прокуратури та показати, що здатен керувати та приймати управлінські рішення. Серед запропонованих комісією двох інших учасників конкурсу були 25 річний працівник прокуратури та кандидат юридичних наук, який працював у виконавчій службі, а зараз викладає у виші.

 

Наступного дня отримав звістку про результати виборів - я був обраний депутатом до Кременчуцької міської ради від БПП "Солідарність", що свідчить про довіру до мене жителів міста. Згодом очолив найважчу постійну депутатську комісію в раді, обраний заступником голови депутатської фракції.

 

Моніторив результати конкурсів - не зустрів більше інформацію про жодного адвоката, який не мав би досвіду прокурорської роботи і би був одноголосно рекомендований на посаду керівника прокуратури. Читав критичні нападки на результати конкурсу, але дивився на інші рекомендації, які робила Харківська комісія, бачив їх обгрунтованість і критичні нападки вважав інформаційною війною. Читав спогади про співбесіду та негативні враження про неї зовнішніх кандидатів, які різко висловлювались по прийнятим рішенням, і також вважав, що це звичайна психологічна реакція людей, яким не вдалось досягнути поставленої мети, і вони - не зовсім обєктивні.

 

Сьогодні отримав інформацію про те, що вибір Генерального прокурора з трьох претендентів, з яких двоє були зовнішніми кандидатами, на посаду керівника Кременчуцької місцевої прокуратури зупинився на 25 річному працівникові прокуратури м. Комсомольська.

 

Я дорослий хлопець, батько пятьох дітей, і вмію тримати удари. Але чого мені відверто дуже жаль - то це свого часу, який я витратив на участь в дійстві, яке мало завчасно запрограмований результат, і цей результат був не стільки прихід в прокуратуру людей з незаангажованими поглядами на її роботу, а банальна ротація кадрів, бо, здається мені, жоден зовнішній кандидат, який не з системи, на керівну посаду так і не потрапив.

 

Змушений погодитись з Karl Volokh в його критичних нападках на керівників Генеральної прокуратури.

 

Чесно кажучи, мені навіть страшно подумати щодо того, якими ж якостями слід було мені володіти, щоби вибір Генерального прокурора був іншим ніж той, що він зробив? )))

 

Окремо хочу подякувати світлій людині та Професіоналу Tatyana Zelkina за моральну підтримку та її світле прагнення змінити світ на краще.


Автор: Станислав Константинов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх