Під Кременчуком змагалися велосипедисти-екстремали

26.05.2015, 11:13 Переглядів: 3 934

Під Кременчуком змагалися велосипедисти-екстремали

Відбувся 2 етап Кубку Полтавської області з велосипедного швидкісного спуску

 

24 травня на Деївській горі під Кременчуком в с. Садки відбувся 2 етап Кубку Полтавської області з велосипедного швидкісного спуску (mini downhill).

 

У змаганнях брали участь 60 спортсменів, яких розділили на п'ять категорій: "еліта", "юніори", "майстри", "любителі" та "дівчата". Спортсменів з усієї України розподілили в залежності від віку, рівня підготовки та статі учасників.

 

Як зазначили організатори змагань Олександр Клевжець та Павло Головня, цього року організатори постаралися зробити трасу максимально складною та цікавою для вело-екстремалів. Організацією займалася ГО "Stage bike park", кременчужани за 3 дні модернізували минулорічну трасу, додавши більше трамплінів, крутих поворотів, удосконалили кам'яну секцію.

 

Учасники змагань Денис та Олександр із Дніпропетровська, а також Євген та Роман із Запоріжжя поділилися з "Телеграфом" враженнями від спуску. Траса вело-екстремалам сподобалася. Як вони зазначили, траса дуже піщана із-за відсутності дощів, ґрунт своєрідний і схожий на "пісочницю". Роман  у переддень змагань випробовував трасу і не впорався з керуванням, на кілька хвилин втратив пам'ять, але участь в турнірі все таки взяв, не зважаючи на попередження лікарів.

 

У підсумку серед 4 дівчат найкращою стала спортсменка з Києва - Крістіна Приходько, другою у заліку - Віра Шахматова з Хоролу. Третє місце у киянки Олександри Мийченко, а четверту сходинку посіла Катерина Клюєва, відставши від переможниці на 50 секунд.

 

Серед майстрів золото здобув Олексій Сежченко із Запоріжжя, другим за швидкістю був Ігор Якубишин з Кривого Рогу, третій - Олександр Гибинник з Харкова.

 

У самому масовому класі - "любителі" - з 24 учасників переможцем став кременчужанин Іван Скачко, другий - Андрій Деркач, а Роман Гринишин посів 3 місце.

 

Серед «елітних» рейдерів кращий - Валерій Косічкін з Харкова, Тарас Говер з Олександрії - на другому місці, кременчужанин Олександр Клевжець - третій.

 

Єгор Ступенко з Полтави переміг у категорії "юніори", кременчужанин Павел Головня - другий, а Ігор Мелешко з Полтави - третій.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги: велоспорт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх