Під час перевірки на поліграфі гравців «Гірник-Спорту» стояв стійкий запах валеріани

21.11.2016, 13:48 Переглядів: 4 470

Футболістів клубу з Горішніх Плавнів перевірили на детекторі брехні щодо договірного матчу з маріупольським “Іллічівцем”

Гравці “Гірника-Спорт” з Горішніх Плавнів у себе на базі пройшли перевірку на детекторі брехні. Головний редактор програми “Профутбол” Володимир Зверов спробував з'ясувати ситуацію із підозрілим матчем “Іллічівець” - “Гірник-Спорт”, який має договірний характер.

 



У “Гірник-Спорті” встановили футболіста, причетного до організації "сумнівного" матчу проти “Іллічівця”. Як зазначає президент клубу Петро Каплун ним виявився Сергій Гаращенков, який запропонував деяким гравцям зіграти на контору.

 



- Гаращенков запропонував деяким гравцям зіграти на контору, як він мені сказав, що його з цією пропозицією "послали". Хлопці, які зізналися, сказали, що він дійсно їм це пропонував, але вони відмовилися. Він пропонував Ламку, Малею і Кирієнку". Я викликав Геращенкова і запитав, що це значить? Він мені відповів, що перевіряв футболістів, оскільки до нього дійшли певні чутки. Я йому сказав, щоб він написав мені пояснювальну. Він відмовився й у підсумку нічого не написав, - розповів Профутболу президент клубу Петро Каплун.

 



Під час перевірки Геращенкова стояв стійкий запах валеріани. Перед перевіркою футболіст прийняв високу дозу заспокійливого, навіть клубний кіт Тимофій прибіг на запах.

Під час перевірки на поліграфі гравців «Гірник-Спорту» стояв стійкий запах валеріани
Головний тренер “Гірник-Спорт” Ігор Жабченко разом з журналістом “Профутбол” розбирають матч “Іллічівець” - “Гірник-Спорт”

Нагадаємо, що на цю гру були поставлені аномальні ставки, що згодом стали виграшними. Саме після цього багато фахівців запідозрили, що це була гра з фіксованим результатом. Збіглися не тільки загальний рахунок матчу, а й підсумок першого тайму. Як виявилося, аномальні ставки були зроблені з чотирьох міст - Києва, Чернігова, Маріуполя та Кривого Рогу.

Керівництво ФК «Гірник-Спорт» відразу розпочало внутрішнє розслідування, перевіривши гравців на детекторі брехні. Поліграф показав, що не всі футболісти команди грали чесно. У підсумку напередодні заключного поєдинку року з МФК «Миколаїв» команду покинули троє гравців: Сергій Гаращенков, Максим Марусич й Олександр Гарбар.

 

Як повідомляє "Полтавщина Спорт" з посиланням на президента клубу "Гірник-Спорт" Петра Каплуна, цієї зими без контрактів залишаться всі футболісти, а також він шукатиме нового тренера.

 

- Ми домовилися з хлопцями, що вони всі напишуть заяви, і ми розірвемо угоди за згодою сторін. Потім прийде новий тренер і якщо він з гравцями, які його влаштовуватимуть ми підпишемо нові контракти, - додав Петро Каплун. 

Проблема договірних матчів не один рік тримає український футбол в оковах. Багато команд повиганяли своїх футболістів за цей час. Навіть ті, які не фігурували в пресі. У заявках за минулі сезони гравці зникали не з огляду на свій вік, а тому, що клуби тихенько їх прибирали. Без шуму, не так як це зробила “Зоря” минулого року. Луганський клуб показово вигнав 11 гравців. Показовий “розбір польотів” лише зробив позитивний імідж луганчанам.

 

 

В Україні з'явиться посада футбольного прокурора, який розслідуватиме договірні матчі. Про це в інтерв'ю Footboom заявив президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

 

Коментуючи резонансну гру Першої ліги «Іллічівець» - «Гірник-Спорт», який мав ознаки договірного матчу, Павелко заявив, що найближчим часом буде представлена система футбольної прокуратури.

 

За словами президента ФФУ, це потрібно, щоб почав діяти закон по боротьбі з договірними матчами. У листопаді 2015 року Верховна Рада прийняла закон про боротьбу з договірними матчами. Документ встановив відповідальність за протиправний вплив на результати спортивних змагань. Тепер спортсменам і функціонерам загрожує штраф в розмірі 200-1000 неоподатковуваних мінімумів (3400-17 000 грн) або позбавлення волі до трьох років з конфіскацією майна.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ФК "Гірник-Спорт" Джерело відео: Профутбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх