Розмір «пинзалки» не має значення, або брудні ігрища під Кременчуком

29.08.2016, 17:00 Переглядів: 7 249

Розмір «пинзалки» не має значення, або брудні ігрища під Кременчуком

Під Кременчуком своєрідно попрощалися з літом, борсаючись у багнюці 

У неділю, 28 серпня, під Кременчуком у Маламівці брудно і по-домашньому пройшов «Багнюка-фест» - фестиваль із серії «рибних» і «полуничних», які цього літа взвлаштовувати тамтешні активісти.

 

Щоравда, цього разу фестиваль видався не таким маштабним як попередні — майданчик брудного гуляння зовсім невеличкий і людей менше сотні, але атмосфера була по-домашньому теплою і привітною. Складалось враженя, що ти зайшов у гості до сусідів по дачі.

 

Організатор фестивалю багнюки Надія Михайлова розповіла нам, що таким незвичним способом Школа зеленого туризму презентувала нову садибу сільського зеленого туризму «Гостинний берег», на території якого і відбувався фестиваль.

 

- Ціль фестивалю — еко-перфоманс з присмаком етно, щоб люди в кінці серпня вже провели літо і зустріли осінь весело, - каже пані Надія. - Адже вже вересень, у людей починає боліти голова — у кого школярі, кому у дитсадок, а кому на роботу йти... Ми вирішили такий акцент зробити, прощальний аккорд в кінці літа. Ну, і звичайно ж, ми зараз багато говоритимемо про глину, адже захід не тільки розважального, а й пізнавального плану — це своєрідне повернення до наших витоків.

 

Потрапити на фестиваль могли усі бажаючі, абсолютно безкоштовно. На вході гостей одразу ж зустрічала шинкарка, пропонуючи випити та закусити. У шинку можна було пригоститися стравами, приготованими на мангалі та традиційними алкогольними напоями.

 

Порція шашлику обійшлася б гостям у 65 гривень, реберець — 80, каша — 20 гривень, бутерброд з салом — 10 гривень. 100 гр медовухи або хріновухи — 10 гривень, домашнього вина — 15.

 

Крім того, майстрині продавали на «Багнюка-фест» сувеніри: вироби з глини, тканини, соломи, картини та інше.

 

Бажаючі могли навчитись у майстринь їх ремесла — дівчата проводили майстер-класи.

 

Самих брудних розваг було не так вже й багато. Родзинкою програми стала «пинзалка» - такий собі брудний атракціон, глиняний спуск у «басейн» з багнюкою. Тут вже гості фестивалю розважились від душі. «Пинзалка» мала успіх не лише у малечі, але і серед дорослих до неї шикувалася черга. А після того, як усі забруднилися, відбувся забіг брудасів у якому брудні доросля змагалися за пляшку хріновухи, а діти — за солодощі.

 

Від глини та багнюки можна було відмитися у озері або під струменем води зі шлангу.

 

За словами Надії Михайлової, фестиваль мав не лише розважальний, а й просвітницький характер.

 

- Окрім розваг, ми ще багато говоримо про глину, її властивості, - каже Надія. - Будемо сьогодні також будувати глиняну еко-пічку на природі — це як і програма на виживання, і ознайомлення з самою технологією будівництва. Крім того, у нас дівчатка зараз проводять найрізноманітніші майстер-класи з глиною: ліпка, малювання, лікувальні маски... а ввечері ми проведемо майстер клас по запіканню їжі в глині.

Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх