«Увага! Шкільна їжа». Результати перевірки харчоблоку 12-ї школи

21.04.2016, 09:12 Переглядів: 11 322

«Увага! Шкільна їжа». Результати перевірки харчоблоку 12-ї школи

У кременчуці триває перевірка шкільних їдалень

 

19 квітня комплексна комісія перевірила харчоблок 12-ї школи. Минулого тижня комісія перевіряла харчоблоки шкіл №№ 19; 20; 4; 23. До складу комісії увійшли представники міського департаменту освіти, відділу охорони здоров’я, Держсанепідслужби, депутати міськради та делегати від батьківської спільноти.

 

12-та школа – одна з найбільших у місті. Побудована 25 років тому. Наразі тут навчається 1085 дітей, з них у початковій школі – 526. 

 

 

Їдальня

Їдальня розташована на першому поверсі, простора. Має транспортер, діти ставлять на нього брудні тарілки самостійно, далі вони транспортуються на мийку. Працівники їдальні брудний посуд по столах не збирають.

 

«Увага! Шкільна їжа». Результати перевірки харчоблоку 12-ї школи 

 

Міські школи харчуються за типовим двотижневим меню, розробленим технологом департаменту освіти. Меню на вівторок, 19 квітня, вивішене біля входу до їдальні. Цього дня 1-4 класи, які харчуються безоплатно, за кошти міського бюджету, мали на сніданок: молочну рисову кашу; твердий сир; хліб; чай з лимоном.

 

Комісія потрапила на сніданок 2-х класів. Діти зайшли до їдальні і розсілися за столами, а працівники харчоблоку продовжували розносити порції та розкладати хліб і сир. Працівниця їдальні розкладала твердий сир руками. Одноразових рукавичок не мала. Коли помітила, що за нею спостерігають, пішла на кухню, взяла вилку і далі розкладала сир вилкою. Це було незручно і повільно. Працівники їдальні розносили таці з тарілками їжі та чаєм над головами дітей, що вже сиділи за столами. Член комісії-представник від батьківської спільноти зробив з цього приводу зауваження. Керівництво школи пояснило, що працівники трохи розгубилися і не встигли вчасно накрити столи.

 

Діти їли рис досить непогано. 2-В з’їв 90% страви, інші класи – близько 80%. Твердий сир теж з’їли. «ТелеграфЪ» побачив хлопчика, який жалісно кривився і щось ковтав. Ми запитали: «Чого ти кривишся? Не любиш рисову кашу?» Дитина відповіла: «Кашу я люблю, я лимон ковтаю, а він гіркий».

 

«Увага! Шкільна їжа». Результати перевірки харчоблоку 12-ї школи 

 

Миття рук

Рукомийники розташовані біля входу до їдальні. Є рідке мило. Встановлений бойлер для підігріву води.

 

«Увага! Шкільна їжа». Результати перевірки харчоблоку 12-ї школи

 

Депутат Сідерко зауважила, що два місяці тому батьки учнів 12-ї школи скаржились, що діти миють руки холодною водою, вона вдячна, що директор школи дослухався до батьків і вирішив проблему підігріву води.

 

Крім того, педпрацівник, відповідальний за харчування у 12-й школі, повідомила, що першачки перед їжею миють руки у своїх класах – там є рукомийники, а батьки купують рідке мило та паперові рушники. Вона не заспокоїлась, поки не привела комісію до одного з перших класів. Там дійсно був рукомийник, мило та рушники. 

 

Кухня

Зауважень щодо дотримання санітарних норм на кухні 12-ї школи у членів комісії не виникло. Вони відзначили, що дошки для нарізки продуктів промарковані, продукти у холодильнику теж промарковані, температурний режим у холодильниках дотримується. Втім представник Держсанепідслужби наголосила, що харчоблоку потрібен капітальний ремонт та заміна морально застарілого обладнання. 

 

Миття посуду

Зауважень щодо мийки у членів комісії не виникло. Мийка обладнана чотирма раковинами для нормативного миття посуду, миючі засоби є і в достатній кількості. Крім того, є працююча посудомийна машина – вона ровесниця школи, встановили її 25 років тому, та «бабуся» поки справно працює, як і транспортер для брудного посуду (йому теж 25 років).

 

«Увага! Шкільна їжа». Результати перевірки харчоблоку 12-ї школи 

 

Буфет

Буфет розташований у приміщенні їдальні. Має стандартний набір дозволених та незаборонених продуктів для дитячого харчування – випічку солодку та бутерброди з ковбасою, вафлі, бісквіти, солодощі, воду, соки та соковий напій. Були яблука.

 

«Увага! Шкільна їжа». Результати перевірки харчоблоку 12-ї школи

 

Представник Держсанепідслужби вибірково перевірила терміни придатності харчів – вони були в нормі. Вразив один бісквіт, який мав термін зберігання аж до вересня 2016-го року.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх