Кременчужани прощалися з Героєм Миколою Мартинюком, який загинув під Авдіївкою

11.05.2015, 17:59 Переглядів: 10 256

Кременчужани прощалися з Героєм Миколою Мартинюком, який загинув під Авдіївкою

На фронт хлопець пішов добровольцем...

11 травня Кременчук прощався з 22-річним Миколою Мартинюком, який загинув 5 травня. Близько 17-20 при передислокації особового складу БТР-80 підірвався на фугасі недалеко від Авдіївки (Донецька область).

 

Кременчужани прощалися з Героєм Миколою Мартинюком, який загинув під Авдіївкою

 

Влітку Миколі мало виповнитися 23 роки, але він став 23 кременчужанином - «Лицарем Небесної варти».

 

Народився Микола Мартинюк 13 липня 1992 року. Навчався в школі № 17. Після закінчення школи поступив в професійно-технічне училище № 19, отримав професію електрогазозварювальника і був призваний до лав Української армії.

 

Строкову службу проходив десантником у Житомирі в 95 аеромобільній бригаді. Після демобілізації працював, але 14 лютого цього року пішов добровольцем на фронт.

 

«Служили в одной роте, батальйоне. Жили с Колей в одном кубрике. Он добрый отзывчивый», - зазначили побратими Захар, Віталій та Стас, які приїхали провести в останній путь друга.

 

Друзі розповідають, що Микола не міг всидіти дома, дивлячись новини, завжди рвався вперед. Він був позитивним, посміхався, допомагав іншим. На першому курсі сидів у майстерні, адже дуже подобалося йому зварювання, робити щось своїми руками, завжди прагнув навчитися новому.

 

Як розповіла класний керівник: «Он легко сходится с людьми, находил к людям подход. Сидел на первой парте справа у окошка. Был активным принимал участие в походах, спортивных соревнованиях. У него была активная жизненная позиция».

 

У міському Палаці культури прощалися з Героєм кременчужани, рідні, бойові побратими, а також представники влади.

 

Після прощання в Свято-Миколаївській церкві, де відбулася панахида, загиблого супроводили автоколоною до будинку батьків, де прийшли попрощатися близькі та сусіди. Всім двором провели юного воїна до Свіштовського кладовища, де поховали в секторі героїв АТО.

 

Напередодні, 8 травня кременчужани зустріли загиблого Миколу Мартинюка. Героя у рідне місто супроводжувала колона з понад 50 автомобілів.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх