У Кременчуці попрощалися з добровольцем Сергієм Щербаком

19.03.2015, 15:16 Переглядів: 8 439

У Кременчуці попрощалися з добровольцем Сергієм Щербаком

Незважаючи на «перемир’я» на Донбасі продовжують гинути українські солдати

У Кременчуці попрощалися з добровольцем Сергієм Щербаком

 

19 березня Кременчук прощався з 53-річним бійцем Сергієм Щербаком, який служив у складі славнозвісної 95-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України, у гранатометному відділенні.

 

Народився Сергій у Кременчуці. Після закінчення школи працював слюсарем на Кременчуцькій автобазі. Потім перейшов працювати в Крюківський вагонобудівний завод. Останнім часом працював у приватних фірмах. Одружився, виховував доньку Світлану.

 

У перші ж тяжкі місяці для нашої України, коли розпочалася війна, Сергій пішов добровольцем захищати країну.

 

У січні-місяці під час ротації, перебуваючи вдома, не забував своїх побратимів та допомагав їм із тилу: знаходив речі, які вони йому замовляли, постійно підтримував зв'язок.

 

Незважаючи на «перемир’я» на Донбасі, 16 березня близько 16 години 95 бригада була накрита артилерійським вогнем противника при утриманні прориву терористів під Авдіївкою в сторону Ясинуватої (Донецька область). Кременчужанин Сергій Щербак загинув на полі бою, а два його побратими отримали поранення.

 

- Разом служили з Сергієм із серпня. Я запам'ятаю його як дуже відповідальну людину. Він в нашій бригаді користувався заслуженим авторитетом, - зазначив бойовий побратим Дмитро.

 

- Сергій не був військовозобов'язаним, але не міг сидіти склавши руки. Пройшовши навчання в Чернігові, пішов добровольцем на війну, - розповідає друг Олег. - Він був добрим та м’яким за характером, дуже любив землю, просив мене не вирізати баранчиків, щоб випасати їх коли повернеться.

 

У міському Палаці культури попрощатися з Героєм прийшли рідні, товариші, громадськість і представники влади.

 

Коли містом до церкви прямувала автоколона, люди зупинялися і схиляли голови. На вул. Шевченка близько 15 кременчужан стояли з жовто-блакитними прапорами, деякі виходили на узбіччя дороги з маленькими державними прапорцями, щоб попрощатися з Героєм.

 

Після прощання у Свято-Миколаївській церкві, де відбулася панахида, Сергія супроводжували автоколоною до Свіштовського кладовища.

 

Нагадаємо, що напередодні, 18 березня, більше 30 автомобілів із українською символікою проїхали колоною по місту, зустрівши машину із тілом Сергія в кам’яних Потоках. Так само пішоходи стояли подекуди вздовж дороги по всьому маршруту...

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх