Кременчужанам презентували детальний план мікрорайону «Озерний»

20.01.2017, 11:02 Переглядів: 9 413

Кременчужанам презентували детальний план мікрорайону «Озерний»

План забудови мікрорайону передбачає два дитячих садочки та школи, торговий центр, багатоповерхівки та 458 приватних будинків

На засіданні робочої групи кременчужанам презентували детальний план забудови мікрорайону “Озерний”. Як повідомляє прес-служба міської ради, фахівці державного підприємства “Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “ДІПРОМІСТО” розповіли про детальний план забудови мікрорайону.

Як зазначив заступник міського голови Дмитро Кравченко, Генеральним планом Кременчука 2007 року земельна ділянка мікрорайону “Озерний” передбачалася під багатоповерхову забудову. Однак, зважаючи на актуальність питання щодо забезпечення учасників бойових дій земельними ділянками та решту об’єктивних причин, міська влада вирішила внести зміни до Генерального плану.

В останніх обговореннях щодо розбудови мікрорайону “Озерний” зменшилася кількість земельних ділянок для АТОвців. Як повідомили “Телеграфу” в управлінні містобудування та архітектури це відбулося за рахунок додавання транспортних розв'язок та соціальних об'єктів (дитячі садочки, школи).

Генеральний план та внесення змін до плану забудови мікрорайону “Озерний”

Кременчужанам презентували детальний план мікрорайону «Озерний»Кременчужанам презентували детальний план мікрорайону «Озерний»

Головний архітектор науково-дослідного інституту Ганна Алікова зазначила, що на сьогодні загальна площа території «Озерного» становить 86,3 гектара.

Детальний план передбачає:
- 7 га на багатоповерхову забудову
- 35 га котеджна забудова з вулицями та проїздами
- 12, 2 га під меморіальний комплекс єврейських захоронень
- 1 га на блоковану забудову (таунхауз)
- 11 га рекреаційна зона (озеленення та озеро)
- 5 га на об’єкти обслуговування (школу, 2 дитячі садки, торговельний центр, тощо)
- 3,1 га на магістральну дорогу
- 0,5 га на решту озеленення.

Передбачається, що на території під котеджну забудову зведуть 458 приватних садиб. У житловому масиві проживатиме понад 5 тисяч жителів.

Заступник міського голови Дмитро Кравченко наголосив, що даний варіант плану найбільш оптимальний, оскільки у порівнянні з іншими, в ньому передбачена найбільша кількість земельних ділянок під індивідуальну забудову для учасників бойових дій.

Мікрорайон має як недоліки, так і переваги. Серед недоліків, за словами Кравченка, важкий рельєф. Тому перша черга інженерної підготовки території коштуватиме місту не менше 5 млн. гривень.

У рамках обговорення надійшли пропозиції щодо збільшення кількості земельних ділянок під приватну забудову. На що архітектор науково-дослідного інституту Анна Алікова відповіла, що всі розрахунки по мікрорайону проводилися відповідно до державних містобудівних норм.

В останніх обговореннях зменшилася кількість земельних ділянок для АТОвців. Як повідомили “Телеграфу” в управлінні містобудування та архітектури, це відбулося за рахунок додавання транспортних розв'язок та соціальних об'єктів (дитячі садочки, школи).

 



Детальніше з планом території мікрорайону “Озерний” можна ознайомитися на сайті Кременчуцької міської ради, а також в управлінні містобудування та архітектури. Пропозиції громадськості щодо внесення змін до нього прийматимуться до 12 лютого 2017 року за адресою: площа Перемоги, 2, каб 219. Пропозиції мають бути обґрунтовані в межах відповідних законодавчих та нормативно-правових актів, державних будівельних норм, стандартів і правил. Після розгляду можливих пропозицій та проходження всіх процедурних питань його затверджуватимуть на сесії Кременчуцької міської ради.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх