Кременчук і Полтава помірялися тортами

3.10.2012, 13:51 Переглядів: 2 908

Наш таки переміг! Набільший фототорт, виготовлений у Кременчуці, потрапив до «Книги рекордів України». Cолодкий шедевр виготовили до Дня міста і подарували його мешканцям кондитери компанії «Лукас»

Кременчук і Полтава помірялися тортами

 

Кременчук і Полтава помірялись тортами, і наш фототорт таки вийшов більшим! Цілих два рекорди зафіксував 29 вересня представник національного проекту «Книги рекордів України».

 

По-перше, кондитери компанії «Лукас» виготовили найбільший у нашій країні фототорт. Його вага склала 299 кг довжина 2 м 10 см, ширина - 2 м. По-друге, встановлено ще один рекорд: за багатошаровістю випічки.

 

Величезний «Наполеон» виготовлений із 20 коржів, у кожному з них - 256 шарів, тобто усього 5120 шарів! - Були торти й більшої величини. Так, у Києві лактовегетаріанскій торт важив 1700 кг. Але з приводу того, що представили в Кременчуці, можу сказати одне: це не торт - це витвір мистецтва!

 

Компанія «Лукас» дуже відповідально поставилася до фіксації рекорду. Так, подібний фототорт був презентований у Полтаві. Але порівнювати не можна: цей більший! - говорить Ігор Підчібій, представник національного проекту «Книги рекордів України». Над солодким шедевром три доби працювали 10 кондитерів під керівництвом директора з виробництва Людмили Райської та завідуючої виробництвом Наталії Ляпун.

 

На торт-велетень пішло 100 кг листкового тіста, 40 кг вершкового масла, 40 кг вершків, 40 кг згущеного молока, 40 кг молочно-ванільної начинки та 39 кг кондитерської мастики. Та головна перевага торта, яка робить його справжнім шедевром - це фотографії сучасного Кременчука та історичні фото: 8 кадрів старого міста початку 20-го сторіччя. Все це їстівне: для оформлення використана кондитерська мастика. А «надруковані» фотографії за допомогою італійського обладнання - спеціального плоттера, куди заносяться харчові барвники. Фахівці компанії кажуть, що виготовляють фототорти для родинних та інших свят і можуть розмістити будь-яке фото, навіть хроніку життя. Дуже популярні нині весільні торти з фотографіями наречених. Та солодкий витвір такого масштабу, як на День міста, кондитери «Лукаса» робили вперше.

 

- Оскільки фото Кременчука дуже велике, нам довелося розділити всю панораму на 40 фрагментів, - розповіла про тонкощі виготовлення диво-торта Людмила Райська. - Ми його збирали як пазл. Це була ідея колективу наших фахівців. Вони досягли такої майстерності, що не показати її кременчужанам було просто не можна! Тим більше - день народження міста, хотілося зробити подарунок його мешканцям, думаю, вони будуть задоволені! - відзначає Олександр Лукацький, директор компанії «Лукас». Мер Кременчука Олег Бабаєв подякував колективу компанії за подарунок місту та постійну меценатську допомогу, останній масштабний проект , це відремонтоване пологове відділення в Другій міськлікарні . Він побажав фірмі «Лукас» процвітання. Ну, а потім, як не шкода було різати шедевр, але його поділили між кременчужанами.

 

Перші шматочки дісталися дітям, які взяли участь у кременчуцькому «Майдансі». І всі переконалися, що торт-велетень не лише гарний, але й казково смачний. - Молодці! Торт — найсмачніший, а кременчужани — найкращі! - так відгукнулася про рекорд мешканка міста Тамара. Найбільш вдячні компанії «Лукас» за солодкий шедевр були, звичайно ж, діти: вони хвалили торт і радісно посміхалися.

 

Кременчук і Полтава помірялися тортами Кременчук і Полтава помірялися тортами
Кременчук і Полтава помірялися тортами Кременчук і Полтава помірялися тортами
Кременчук і Полтава помірялися тортами Кременчук і Полтава помірялися тортами
Кременчук і Полтава помірялися тортами Кременчук і Полтава помірялися тортами
Кременчук і Полтава помірялися тортами Кременчук і Полтава помірялися тортами
Кременчук і Полтава помірялися тортами

 

БІЛЬШЕ ФОТО на сайті http://www.lukas.com.ua/

 

На правах реклами 

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх