Військовий госпіталь передають місту

10.01.2010, 21:17 Переглядів: 1 878
Проте в місті не всі однаково сприйняли цю новину.
Тут хочуть облаштувати онкодиспансер, в якому, можливо, лікуватимуть не лише кременчужан, але і мешканців інших районів
Фото: Дмитрий Бабец

Кабмін видав розпорядження про передачу приміщення колишнього військового госпіталю Кременчуку. Щоправда, що значить цей документ – чи то госпіталь вже майже наш, чи розпорядження мають затвердити ще й депутати Верховної Ради – досі не розтлумачили навіть у самому Кабміні.

9 січня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час візиту у Кременчук пообіцяла передати з державної у комунальну власність приміщення військового госпіталю, аби кременчужани розмістили там онкодиспансер. 13 січня пані прем’єр таки підписала відповідне розпорядження. У цьому документі сказано, що відчуження, перепрофілювання, передача в оренду, лізинг, концесію, заставу зазначеного майнового комплексу заборонено.

Проте в місті не всі однаково сприйняли цю новину. Віце-мери Микола Порицький та Олександр Биков вважають, що видання подібного розпорядження є лише першим кроком для передачі будівель місту. Вони кажуть, що уряд має ще видати відповідну постанову, а то й інший документ, який, можливо, навіть потрібно буде затвердити у парламенті.

Один із прихильників діючого прем’єра переконував репортера «Телеграфу», що розпорядження достатньо для повної передачі майна.

«ТелеграфЪ» направив інформаційний запит в уряд із проханням відповісти на питання подальшої долі госпіталю. Ми запитали чи достатньо одного розпорядження для передачі майна, чи слід ще чекати на прийняття якихось документів? В прес-службі досі готують відповідь.

Проте, хтоб не переміг у другому турі – Янукович чи Тимошенко – з обома міська вдала має домовленості про передачу госпіталю під онкодиспансер.

З перших вуст

– Ви не виключаєте того, що після виборів ситуація може змінитися, і  госпіталь нам не передадуть?

– Не виключаю, – каже мер Микола Глухов. – Ми будемо добиватися, щоб нам його передали. Постановою, розпорядженням чи чимось ще. Вважаю, що на основі цього розпорядження тепер треба створювати комісію про передачу цього майна.

– Після того, як госпіталь передадуть місту, там розмістять лише онкохворих?

– Я не відмовився від думки про те, що там ще слід розмістити інших... Але в першу чергу онкохворі. Проте якщо головний лікар онколікарні прийде і скаже, що ми все приміщення забираємо для себе, а у Полтаві скажуть, що ми туди вам даємо ще й обладнання і збільшуємо регіон обслуговування, то можливо, доведеться приєднати сюди не лише Кременчук та район, а ще й Глобинський, Семенівський, Козельщанський райони, Кобеляки.

– За чиї кошти буде проведено капремонт будівлі госпіталю, якщо його віддадуть під онкодиспансер?

– Коли ми спілкувалися з Тимошенко, поруч був заступник голови облради Володимир Марченко і він сказав, що область готова давати кошти на ремонт того приміщення. Мова йде про те, щоб взяти один із трьох будинків, відремонтувати і потім далі робити... Це будуть мільйони коштів. Щось виділимо і ми.



 
Автор: bulashev
Теги: Кабмін
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх