Культурний колорист Борис Сердюк представив Кременчуку «3D-картини»

19.09.2017, 14:31 Переглядів: 6 663

Культурний колорист Борис Сердюк представив Кременчуку  «3D-картини» 

У його роботах стільки світла, що можна закохатися не лише в картини, але і в самого автора

15 вересня у міській художній галереї відкрилась виставка робіт художника Бориса Сердюка «Кременчук - автограф фарбою…». «ТелеграфЪ» побував на відкритті і підготував для своїх читачів надихаючий фоторепортаж.

 

Народився та прожив більшіть життя 57-річний Борис Сердюк у Конотопі. Писав картини з юності, але вільним художником став лише 99-му році в зрілому віці.

 

- Так сталося, що у 39 років я пережив інфаркт, після якого не міг працювати - тоді й став вільним художником, - розповідає Борис. - З того часу постійно пишу. Я ніде не працюю, тому не отримуватиму пенсії. Та й *** з нею, може й не доживу! Але у будь-який час можу взятися за фарби і робити те, що люблю.

 

За професією Борис - вчитель креслення, але зізнається, що ким лишень не працював! Каже, що це був його «довгий коридор» до мистецтва.

 

До Кременчука Бориса у 2014-му році привела любов - тут він зустрів свою музу й кохану дружину Аллу, яка й досі надихає його творити. Її портрет, до речі, є окрасою експозиції. У 2015-му році, у цьому ж залі, кременчужани познайомились з пейзажистом Борисом Сердюком, але на цій виставці представлені вже не лише пейзажі, але й портрети, натюрморти, анімалістичний жанр. Усього експозиція налічує 75 картин у стилі сучасного імпресіонізму.

 

Культурний колорист Борис Сердюк представив Кременчуку  «3D-картини»

 

- Коли ми почали готувати виставку, то стикнулися з тим, що нам не вистачає місця, аби розташувати всі полотна Бориса, - зізналась директорка галереї. - Тоді ми вирішили використовувати всі доступні площини - так з'явились ось ці «букети» на колонах. Так пейзажі стали схожими на вікна, які відкривають внутрішній світ художника.

 

Сам художник зізнався ТЪ, що не має улюбленого жанру, як і улюбленої картини.

 

- Картини, як діти. Хіба мають люди улюблену дитину? А що більше люблю писати... Не знаю. Найскладніше, мабуть, писати портрети, бо це вимагає терплячості не лише від художника, але і від натурщика. Людям набридає позувати... До того ж буває, що людина сама собі на портреті не подобається, каже: «У мене тут синці під очима - замалюй». До того ж, малюючи портрет, не завжди вдається передати характер людини. Такі портрети не виставляються.

 

Культурний колорист Борис Сердюк представив Кременчуку  «3D-картини»

 

Крім портрета коханої дружини на виставці представлені також портрети сина Геннадія, кременчуцького художника-монументаліста Анатолія Котляра та 
Заслуженого художника України Миколи Анісімова.

 

Культурний колорист Борис Сердюк представив Кременчуку  «3D-картини»

 

- Сьогодні в залі стільки світла, що можна закохатися не лише в картини, але і в самого автора, - каже пан Микола. - Всього за 4 роки він так розписався, що у Кременчуці вже живого місця не залишилось! Борис дуже тонко відчуває колір - це рідкість для чоловіків-художників, зазвичай, така якість притаманна жінкам. Видно, на нього впливає якась баришня. Ми тут у Кременчуці всі пахарі, а він - культурний колорист, живописець.

 

На створення картини майстер витрачає від 15 хвилин до кількох тижнів чи навіть місяців, але зізнається, що часто, картина, яка написана за 15 хвилин у результаті виявляється кращою за ту, на яку витратив дні.

 

Сам Борис володіє не лише фарбою, але й мистецтвом кування, чеканкою, різьбою по дереву. Та все одно найбільше любить живопис і уже багато років не брав до рук пензля - працює виключно мастихіном, витрачаючи неймовірну кількість фарби, яку зовсім не шкодує. Така техніка надає картинам об'єму. 

 

Культурний колорист Борис Сердюк представив Кременчуку  «3D-картини»

 

- Коли я дивлюсь на його картини, мені хочеться в них увійти, - зізнався син художника Геннадій. - Це справжні 3D-картини, я балдію!

 

Якщо Ви теж хочете оцінити «3D-картини» Бориса Сердюка, то зробити це можна, відвідавши галерею за адресою: вул. Коцюбинського, 4, з 11.00 до 18.00 у будь-який день, крім понеділка та вівторка до 22 жовтня. Для лінивих - наш фоторепортаж, але вже без «3D-ефекту».

 

 

Якщо ж ви бажаєте самі навчитися створювати таку красу, то у рамках виставки майстер проведе аж 2 відкритих майстер-класи:

 

  • 29 вересня - «Місто Кременчук очима художника» (12.00-15.00, поруч з галереєю);
  • 15 жовтня - «Квіти для рідного міста» (12.00-15.00, в галереєї).

 

Із собою слід мати «лише очі», усе інше – безкоштовно.

Фото: Александр Попенко
Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко Джерело відео: youtube.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх