Податкова вимагає від інтернет-провайдера «Лінк» сплатити майже 9 мільйонів у бюджет (доповнено)

16.12.2016, 08:59 Переглядів: 7 945

Податкова вимагає від інтернет-провайдера «Лінк» сплатити майже 9 мільйонів у бюджет

За інформацією податківців, очільник підприємства протягом двох років, приховуючи реальні об’єми виручки, ухилився від сплати податків

Протягом двох років один з інтернет-провайдерів Кременчука не сплатив до бюджету майже 9 млн грн податків, подідомляє прес-служба обласної прокуратури.

 

Працівники прокуратури Полтавської області погодили повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей) КК України керівникові одного з підприємств Кременчука, що пропонувало послуги населенню по підключенню та наданню доступу до мережі Інтернет. Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Полтавської області Сергій Остапенко.


За його словами, очільник підприємства у 2013-2015 роках, приховуючи реальні об’єми виручки, ухилився від сплати податків на суму майже 9 млн. грн.

 

- У рамках кримінального провадження на вищезазначену суму прокуратурою заявлено цивільний позов, а на кошти, які знаходяться чи ще будуть надходити на банківські рахунки підприємства, накладено арешт, - сказав прокурор.


Досудове розслідування триває.

 

Доповнено

Інформація прокуратури наразі є доволі обмеженою, проте ми пам'ятаємо, що влітку цього року гучні події з обшуками та арештом серверів розгорнулися довкола інтернет-провайдера "Лінк". Тоді кременчужани тиждень сиділи без Інтернету, а згодом фіскальна служба повідомила, що ведеться досудове слідство за фактом ухилення від сплати податків.

 

 

Чи пред'явила ДФС вимогу компанії "Лінк" сплатити 9 мільйонів гривень? Про це ми запитали в керівництва компанії.

 

- Дійсно, ми отримали акт перевірки про те, що нібито виявлено неуплату в бюджет, сума трохи менша за 9 мільйонів гривень. Але ми не згодні з актом перевірки та будемо оскаржувати його в суді, - повідомили в компанії.

 

Також у компанії "Лінк" зазначають, що досудова перевірка досі триває, вилучені сервери підприємству не повернули. Усього було вилучено 21 сервер.  Проте повідомлення про підозру у вчиненні злочину ніхто із керівників не отримав.

Автор: Альона Душенко, Тетяна Донченко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх