Селяни вдруге врятували кременчужан від екологічних проблем

13.03.2013, 15:41 Переглядів: 5 136

Питання затвердження «Схеми планування території Кременчуцького району» виключили з порядку денного сесії районної ради

Селяни вдруге врятували кременчужан від екологічних проблем

 

Питання затвердження «Схеми планування території Кременчуцького району» виключили з порядку денного сесії районної ради. Як вже писав "Телеграф", мітингувальники прорвалися до сесійного залу. Правоохоронці не змогли втримати натовп, який раптово активізувався.

 

Все закрутилося і загуло. Стало тісно та парко. У всіх проходах встали селяни, вони ж без зайвих вибачень позахоплювали сидячі місця, дядьки штовхалися, жінки кричали: «Ач, паразіти!!!», мужчини в спортивних штанях глузливо скандували: «Скільки грошей вам дали?!». Депутати райради сиділи тихо-тихо. Зате виступали народні депутати – Бублик, Сиротюк та Каплін. Кожен говорив полум’яно і довго.

 

Та всі рекорди побив нардеп Каплін – колись «ТелеграфЪ» надрукує збірку його афоризмів, бо то справжні перли. Цього разу нардеп говорив про Бога, про Жеваго, про святі могили, про ток-шоу, про свободу, про фермерів, про підземний Чорнобиль, про істот з бюлетенями, про демократію, про слідчу комісію і про Біланівський ГЗК. Нардеп Каплін говорив так багато, що зрештою виголосив головну тезу народного зібрання: – Діалог буде на наших умовах, а не на умовах Жеваго! – сказав він. І діалог таки справді вийшов на умовах мешканців Кременчуцького району.

 

Президія Кременчуцької районної ради більшістю голосів прийняла рішення, запропоноване ініціативною групою протестувальників, які сьогодні штурмували сесію. Проголосував за нього і голова райдержадміністрації пан Нагорний.

 

Рішення містить три пункти:

 

– виключити з порядку денного сесії питання затвердження «Схеми планування території Кременчуцького району»;

– накласти мораторій на розгляд «Схеми планування території Кременчуцького району» до завершення роботи спеціальної комісії;

– створити спеціальну комісію (робочу групу), яка дослідить екологічні ризики, пов’язані з будівництвом Біланівського ГЗК.

 

До складу комісії запропоновано включити народних депутатів, депутатів Кременчуцької райради та представників від кожної сільради Кременчуцького району (їх 19).

 

Так селяни вдруге врятували кременчужан від екологічних проблем. Вперше вони зробили це на мітингу 13 лютого. Водночас джерело в райдержадміністрації зазначило «Телеграфу», що вирішальну роль у подіях 13 березня зіграв офіційний лист АТ «Укртатнафти». Компанія повідомила, що будівництво Біланівського ГЗК призведе до пошкодження ставка-випаровувача «Укртатнафти» та паралізує роботу підприємства. Оскільки «Укртатнафта» є бюджетоутворюючим підприємством Кременчука, в райдержадміністрації серйозно поставились до такого повідомлення. І не чинили опору вимогам народу зняти питання Біланівського ГЗК з розгляду. Поки зняти! Тому будьте пильними, односельці.

 

Запитання дня

«Город Кременчуг чего не встает? Разве Жеваго даст кременчужанам другой город для жизни?! Вся зеленая зона будет уничтожена!», - 

сказав невідомий чорнобилець

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх