У Кременчуці мешканці гуртожитку марно домагаються приватизації

30.06.2012, 08:30 Переглядів: 5 364

У Кременчуці мешканці гуртожитку марно домагаються приватизації 
Спочатку дати дозвіл на перепланування житла, згодом його забрати – така послідовність дій кременчуцького виконкому

Люди чекають, що представники влади прийдуть до них і детально пояснять, як вирішити проблему

 

Мешканці гуртожитку на вулиці Карнаухова, 13 марно домагаються приватизації. На заваді стала перебудова, яку вони нібито самовільно затіяли в малосімейках, аби ті стали схожими на квартири. Люди обурені, адже перепланування кімнат свого часу дозволив виконком!

 

22 червня мешканці будинку №13 на вулиці Карнаухова зібралися, аби розповісти про свої проблеми депутату по їхньому округу Олександру Березянському. Цей будинок – колишній гуртожиток «Укртатнафти», який прийняли до комунальної власності ще в 2009 році. Усього НПЗ тоді передав 4 гуртожитки. У двох рішенням сесії міськради вже дозволена приватизація. Що робити з двома іншими, влада ніяк не визначиться.

 

Мешканці будинку на вулиці Карнаухова, 13 хочуть стати повноцінними господарями свого житла і активно пишуть листи до мерії. Та наразі справа з місця не зрушила: на заваді приватизації стало перепланування житлових і нежитлових приміщень, яке раптом стало незаконним. Річ у тім, що свого часу нафтопереробний завод видав декому з нинішніх мешканців ордери на нежитлові приміщення (великі сушки для білизни, кухні). Згодом люди мали розділитися: зробити перепланування. І рішення про дозвіл на це ухвалив виконком, коли гуртожиток передали до комунальної власності. З кожного поверху склалися по 2 тисячі гривень на проекти (десь по 300 гривень з кімнати). Та потім виконком скасував своє ж рішення, і люди залишилися «у розбитого корита» – що робити далі з уже розпочатою перебудовою?

 

- У 2009 році з нами зустрічалися заступник начальника УЖКГ Оксана Кийло, головний інженер ЖЕПу «Автозаводське» Сергій Любенко, юрист виконкому – ціла комісія. Тоді сказали: робіть перепланування за свої гроші, бо в бюджеті коштів немає, а потім отримаєте дозвіл на приватизацію. Ще й рекомендували фірму, яка робить перепланування. Ми хотіли влаштувати так, щоб у кожної сім‘ї була окрема кухня та санвузол, як у квартирах. Зробили все, як радили посадові особи виконкому, а згодом нам заявили, що це незаконно, – розповіли мешканці.

 

На підтвердження своїх слів показали лист за підписом заступника міського голови Валерія Медведовського: «Мешканці гуртожитку по вулиці Карнаухова, 13 своїми діями зробили все, щоб в останню чергу отримати дозвіл міської ради на приватизацію жилих приміщень у гуртожитку». У цьому ж листі йдеться про те, що нині вирішити це питання «у правовому полі немає можливості», але воно знаходиться на контролі виконкому і про будь-яке рішення мешканцям повідомлять додатково.

 

Люди стурбовані: не робити ж перебудову вдруге? Депутат Олександр Березянський пообіцяв залучити юриста та заявив, що ініціюватиме повторні збори, запросивши представників УЖКГ та ЖЕПу.

 

Чому виконком скасував своє ж рішення і що робити людям, аби узаконити реконструкцію?

 

Оксана КИЙЛО, заступник начальника УЖКГ:

 

– Дійсно, свого часу виконком дозволив перепланування – в якості експерименту. Та згодом рішення про надання дозволу на реконструкцію було скасоване: юридичний відділ виконкому визнав, що воно було прийняте з порушенням закону. Але в цьому ж гуртожитку вже є людина, яка отримала акт введення в експлуатацію перепланованої кімнати. Мешканцям слід домагатися цього самим, не сидіти, склавши руки. Існує порядок введення в експлуатацію перепланованого житла, узаконення самовільного перепланування. Люди можуть звернутися до фахівців УЖКГ у кабінет 201 за консультацією.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх