Пристрасті довкола Пенсійного фонду

3.12.2010, 12:25 Переглядів: 3 343
Чи переїде знову управління Пенсійного фонду Автозаводського району в інше приміщення?.
Тут Пенсійний фонд знаходиться зараз
Фото: Татьяна Донченко

З проспекту Полтавського (будівля трикотажної фабрики) міська влада пропонує фонду переїхати до двох будівель на вулиці Вадима Бойка (колишній дитсадок, останнім часом там розміщувалася зовнішньоторгова фірма КрАЗ). Але є ще «ціна питання» - тобто орендна плата за комерційне приміщення…

Нещодавно управління Пенсійного фонду Автозаводського району переїхало на проспект Полтавський. Раніше його різні відділи були «розкидані» містом: підприємці та бухгалтери підприємств здавали звіти в будівлі по вулиці 60 років Жовтня, 66 (комунальне приміщення Автозаводського району, нині там управління праці та соцзахисту). А пенсіонери ходили на вулицю Київську (орендоване приміщення КрАЗу). Тільки-но фонд переїхав на проспект Полтавський, пенсіонери почали скаржитися, бо із зупинки «Пивзавод» треба йти хвилин із 10, до того ж, погана дорога та немає пішохідного переходу.

Нещодавно мер Олег Бабаєв поставив питання про переміщення фонду на вулицю Вадима Бойка.

– Там раніше знаходилася компанія «Івеко». Зараз будівля вільна. Я домовлюся про це з керівництвом КраЗу та повідомлю про цю можливість, – заявив мер журналістам і сказав, що поки що не знаходить порозуміння з начальником управління Пенсійного фонду Автозаводського району Олександром Мудрим.

– Якщо запропонують нормальне приміщення (з достатньою площею для всіх відділів), і це буде краще для пенсіонерів, то ми не відмовимося. Але ще треба подивитися, яку орендну плату доведеться сплачувати, і як на це подивиться моє керівництво в Полтаві, – коментує Олександр Мудрий.

Підводні камені переселення

Сюди, на вулицю Вадима Бойка, фонду пропонується переїхати
Фото: Татьяна Донченко

Свого часу управління Пенсійного фонду претендувало на обидва поверхи комунального приміщення на вулиці 60 років Жовтня, 66, розповів Олександр Мудрий.  І до зупинок ближче, і будівля комунальна, отже, й орендна плата нижча. Але Автозаводська районна влада (незмінний керівник Володимир Коваленко) не те що не надала додаткову площу, а й не подовжила договір оренди (на один поверх), термін якого закінчився першого листопада цього року. А виселяти фонд почали ще з 2007 року – за рішенням сесії Автозаводської райради запропонували достроково розірвати договір.

Пан Мудрий продемонстрував купу листів і до міської, і районної влади, яка новим зручним приміщенням так і не  допомогла – довелося шукати самотужки.

– Нині фонд орендує 1250 квадратних метрів у трикотажної фабрики і платить стільки ж, як сумарна орендна плата, яку ми платили по двох приміщеннях (комунальному та ХК «АвтоКрАЗ») за 470 та 269 квадратних метрів (сумарно 739). Оренда оформлена на 10 років з перспективою викупу приміщення.

«Ціна питання»

Ще до пропозицій від новообраного мера та його команди розглядалося кілька варіантів переїзду управління Пенсійного фонду, розповідає пан Мудрий. І в першу чергу – той самий колишній офіс «Івеко-КрАЗ», про який зараз іде мова. Проте ХК «АвтоКрАЗ» запропонувала орендувати приміщення по 100 гривень за квадратний метр (навіть дорожче, ніж їхнє ж приміщення на Київській, за яке фонд платив 50 гривень). У той же час, трикотажна фабрика бере утричі дешевше – по 28 гривень за квадратний метр.

…Під час останньої  зустрічі з журналістами Олег Бабаєв заявив, що орендна плата для Пенсійного фонду буде не вища, ніж та, яку вони сплачують зараз. Невже ХК «АвтоКрАЗ» погодиться «скостити» оренду втричі на прохання мера? Бо у протилежному випадку його позиція виглядатиме як лобіювання інтересів не пенсіонерів, а приватної компанії-орендодавця. І чому врешті фонду не запропонувати зручне комунальне приміщення? Або не допомогти з ремонтом дороги та пішохідним переходом на проспекті Полтавському? Бо насправді йти пенсіонерам до приміщення «Івеко» із зупинок «Аптека», і особливо, «Вічно живим» (тим, хто їде з Київської) не набагато ближче, ніж зараз…



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх