Віктор Вихрист розповів «Телеграфу», чи проведе бій з Володимиром Кличком

27.06.2017, 16:32 Переглядів: 7 424

Віктор Вихрист розповів «Телеграфу», чи проведе бій з Володимиром Кличком

Кременчуцький боксер після перемоги на чемпіонаті Європи зустрівся з журналістами та вихованцями СДЮШОР

У стінах рідної школи олімпійського резерву (СДЮШОР) чемпіон Європи Віктор Вихрист зустрівся з журналістами та юними боксерами, які тільки розпочинають свій шлях на ринзі. Кілька днів назад завершився чемпіонат Європи, на якому наш спортсмен, якого поза очі називають кременчуцьким Кличком, став чемпіоном у суперважкій вазі (+91 кг). За всю історію незалежності України Віктор Вихрист перший супертяж якому вдалося вибороти «золото» чемпіонату Європи.

 

 

Після того, як супертяж поділився своїми враженнями від чемпіонату, Віктор відповідав на питання малечі, які з захопленням один за одним ставили питання континентальному чемпіону.

 

Віктор Вихрист розповів «Телеграфу», чи проведе бій з Володимиром Кличком

 

- Вікторе, як проходила підготовка до змагань?
- Підготовку як завжди провів зі збірною. Ґрунтовно підійшли до тренувань, тим паче готувалися вдома у Харкові, де допомагали рідні стіни.

Суперників знав, але з багатьма не боксував. У ринзі вдалося зустрітися лише з ірландцем, якому минулого разу програв бій на ліцензійному турнірі. З іншими не боксував, але бачив їх поєдинки. Звичайно, до кожного суперника підбирав ключі вже під час бою.

 

- Який з боїв був важчим?
- Всі бої по своєму були важкими. Складний бій був з росіянином Максимом Бабаніним, він не очікувано здивував. Хороший боксер, який в міліметрах відчуває удари, він бачить і відчуває суперника, тим самим підлаштовуючись до нього.

 

- Перед фінальним боєм з англійцем Фрезером Кларком говорили, що на ринзі відбудеться своєрідний матч-реванш Кличко-Джошуа, адже ви з Фрезером у різних таборах допомагали готуватися боксерам
- Після півфінальних ігор ми з Фрезером зустрілися у коридорі. Він тоді сказав мені: «Ну що, рематч Кличко – Джошуа?». От так і вийшло, що табір Кличко у цьому бою переміг. Хоча він №1 у серії WSB, кожного суперника «перевертає», з 10 боїв у 8 здобу дострокову перемогу. Дуже гідний суперник, який показав хороший супротив. Після бою ми обійнялися й подякували один одному за бій. Боєм принципі і я і він задоволені.

 

На сам фінал налаштовувався сильно, адже зробив колосальну роботу і на фінал необхідно було зібрати всі свої сили. Все що можна я зробив.

Після бою емоції переповнювали, тому й не втримався (заплакав від щастя – ред.). Хотілося усе підняти та обійняти.

 

Віктор Вихрист розповів «Телеграфу», чи проведе бій з Володимиром Кличком

 

- Що сказав тренер після першого раунду у фіналі, які настанови дав?
- Тренер як завжди мене налаштував та підтримував. Він сказав: «не хвилюйся, виконуй своє завдання, як завжди. Дивись по бою і роби висновки». А я вже дивився по бою, як рухатися і що робити. Я безумовно вдячний тренеру. Якби не було тренера не було б мене, як боксера, як особистості. Я прийшов у бокс однією людиною, а зараз я інший, і це заслуга мого тренера Олександра Ляхового.

 

- За рахунок чого вдалося перемогти?
- Досягти перемоги вдалося за рахунок… можливо сили волі і бажання перемогти.

 

- Чи підтримували колеги по збірній під час бою?
- Хлопці по команді дуже підтримували. Навіть важко уявити, як публіка «розривалася», ці відчуття важко передати. Від змагань я у захваті, все було на високому рівні. Спасибі величезне всім, хто доклав зусиль в організації та проведенні чемпіонату. Дякую, що їм вдалося порадувати всю Україну.

 

Віктор Вихрист розповів «Телеграфу», чи проведе бій з Володимиром Кличком

 

На запитання дітлахів, чи готовий Віктор вийти на ринг проти Володимира Кличка, він відповів:
- Якщо запросять поїхати на спаринг то поїду, а от битися – ні.

 

- Чи привітав Володимир Кличко з перемогою?
- Він один з перших після бою надіслав смс з привітанням. Він написав, що вболівав за мене та дуже задоволений боєм. Я був на сьомому небі від щастя коли отримав привітання. Мене і досі вітають з перемогою, це дуже приємно, адже емоції переповнюють.

 

Віктора після перемоги привітав і президент України Петро Порошенко. Він у себе на сторінці в фейсбук написав:

 

- На ринг ти виходив під пісню Океану Ельзи «Я не здамся без бою». Чому саме ця пісня?
- Ця пісня звучала коли вперше виходив у поєдинках за «Українських отаманів». І це був перший мій вихід на велику арену, вона стала щасливою для мене. Я люблю цю пісню і вона стала щасливою, допомагала мені.

 

Віктор Вихрист розповів «Телеграфу», чи проведе бій з Володимиром Кличком

Віктор Вихрист з родиною тренера Олександра Ляхового

 

Тренер боксера Олександр Ляховий розповів, що вперше на секцію боксу Віктор прийшов у 16 років і лише свою наполегливістю довів, що у такому віці не пізно розпочати займатися професійним спортом.

 

- Щодо самого чемпіонату, то емоції закінчилися ще під час змагань. Тим паче в один день на дистанції 800 метрів чемпіонкою Європи стала донька. Вона тоді мені після перемоги сказала, що у неї хороша чуйка і все буде добре, - додав Олександр Ляховий.

 

 

Після невеличкої перерви Віктор у складі збірної України розпочне підготовку до чемпіонату світу. Спочатку «жовто-блакитні» проведуть тритижневі збори на базі у Тисовці в Карпатах, а згодом два тижні тренуватимуться у Конча-Заспі, звідти одразу вилетять на чемпіонат світу до Німеччини.

Фото: Александр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх