Кременчужанам пропонують отримати компенсацію за путівку до дитячого табору

13.03.2017, 09:01 Переглядів: 4 320

Кременчужанам пропонують отримати компенсацію за путівку до дитячого табору

Але отримають її не всі - поки що в пріоритеті працівники підприємств. Інші кременчужани також мають шанс - для цього слід якнайшвидше «зареєструватись» в управлінні у справах сім’ї, дітей та молоді

Цього року у Кременчуці продовжує діяти програма часткової оплати вартості путівок у позаміські оздоровчі табори області за рахунок міського і обласного бюджетів. Від 10 березня управлінням у справах сім’ї, дітей та молоді виконкому почав формуватись Банк даних дітей, батьки яких хотіли б скористатись такою "знижкою". Про це 9 березня повідомила віце-мер Ольга Усанова на засідання штабу з оздоровлення та відпочинку дітей.

 

Для включення дитини до бази даних батькам необхідно звернутися до управління у справах сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради (каб. 522) із відповідним набором документів:

  • копія паспорта одного із батьків-заявників (стор. 1, 2, 7, 11-16);
  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера одного із батьків-заявників;

За додатковою інформацією можна звернутися до управління у справах сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради за телефоном: 2-20-89, 3-61-67.

 

Питання часткової компенсації вартості путівок викликало жваві суперечки серед присутніх членів штабу.

 

Справа в тому, що, за словами Ольги Усанової, цього року Полтавська облрада планує змінити порядок цієї часткової компенсації  - компенсувати не 1 прожитковий мінімум (1770 грн), а два (3540 грн), але не більше 70% вартості. Це, звичайно, гарна новина для тих, хто таку компенсацію отримає, але за таких умов фінансування вистачить на відшкодування максимум 702 путівок (проти минулорічних 956).

 

- Минулого року, навіть за умови того, що ми отримали фінансування, починаючи з 2-ї зміни, нам ледве вистачило грошей, - пояснила Усанова. - А цього року батьки вже знають про дію програми, і ми прогнозуємо збільшення кількості бажаючих отримати компенсацію, але, якщо Полтава вирішить компенсувати 2 мінімуми, то нам точно не вистачить грошей на всіх бажаючих.

 

За таких умов, на думку Ольги Петрівни, чесно було б надавати «знижку» у порядку черговості - хто з батьків раніше прийшов до управління у справах сім’ї, дітей та молоді - тому і пощастить зекономити. Але така пропозиція викликала обурення у представників профспілок кременчуцьких підприємств.

 

- Навіщо створювати чергу і «сіяти» паніку між підприємствами та працівниками? Тим більше, коли нічого поки не ясно? Давайте ми просто подамо списки від профспілок до управління. Чи ви хочете, щоб завтра у Вас в управлінні сварились у чергах сотні обурених батьків? – Заперечила начальник профспілки колісного заводу.

 

Але, на думку Ольги Усанової, такий варіант вирішення питання також недопустимий, адже в такому разі, у програші лишаються кременчужани, які не працюють на підприємствах, а самі є, приміром, приватними підприємцями.


- Як ми можемо погодитися на такі умови? Якщо область не бажає збільшувати суми фінансування для пільговиків, потрібно шукати гроші в місті. Одні встигнуть зареєструватися, а інші - ні. Це питання не можна залишати так, як є. Треба шукати грошей на всіх, - запропонувала начальник дитячого табору «Чайка» Наталія Попова.


- Кременчук не зможе знайти у бюджеті майже 5 мільйонів гривень, аби компенсувати вартість путівки усім бажаючим, - відповіла віце-мер. - А компенсувати 1 чи 2 прожиткових мінімуми вирішувати не нам. Це вже майже затверджений план, це рішення області.


Але після обурень та умовлянь Ольга Усанова погодилась спробувати розділити у процентному відношенні компенсацію між профспілками підприємств за поданими ними списками у першу чергу, а решту лишити іншим кременчужанам.

 

Депутат Полтавської обласної ради Василь Хоменко пообіцяв, що порушуватиме разом із заступником міського голови Ольгою Усановою на обласному рівні питання, щодо компенсації у розмірі 1 прожиткового мінімуму, щоб якомога більше кременчуцьких родин скористалися можливістю і за рахунок співфінансування міського та обласного бюджету оздоровити своїх дітей.

 

Отже, поки ні облрада, ні міська рада остаточно не визначились, скільки і кому вони компенсують, радимо вам зареєструвати свою дитину в управлінні у справах сім’ї, дітей та молоді - на випадок, якщо порядок черговості все ж спрацює.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх