Мешканців кременчуцьких багатоповерхівок ще на рік звільнять від пайової участі в ремонті будинків

22.02.2017, 09:02 Переглядів: 3 061

Мешканців кременчуцьких багатоповерхівок ще на рік звільнять від пайової участі в ремонті будинківПроект рішення підготовлений на сесію міської ради

На сесію Кременчуцької міськради підготовлений проект рішення про призупинення дії попереднього рішення ради – про пайову участь мешканців багатоповерхівок у їх капітальних ремонтах. Таке рішення ухвалювалося у 2015 році, та потім було призупинене, зважаючи на важкий економічний стан у країні й те, що люди не збирали гроші на ремонти.

 

 

Наразі рішення про пайову участь хочуть призупинити ще раз і, таким чином, спрямовувати на капремонти будинків гроші з міського бюджету, не вимагаючи частковоъ сплати від мешканців.

 

Під час засідання депутатської комісії з питань промисловості та будівництва деякі депутати взагалі пропонували скасувати рішення про пайову участь. Однак проти висловилися віце-мер з фінансів Тетяна Неіленко та начальник УЖКГ Іван Москалик.

 

Вони зауважили, що наразі, відповідно до законодавства, усі мешканці багатоквартирного будинку є його співвласниками, а отже, повинні дбати про стан свого житла, як це роблять мешканці приватних будинків.

 

- Чим мешканець багатоквартирного житлового фонду відрізняється від мешканця приватного будинку? Абсолютно нічим, - зауважив Іван Москалик, обґрунтовуючи, чому рішення потрібно призупинити, але не скасовувати взагалі.

 

Депутати поцікавилися, яким чином формується список будинків, на які спрямовуватимуться бюджетні кошти. Іван Москалик відповів, що в УЖКГ є реєстр будинків, які потребують капремонтів, і щороку складається титульний список. Принцип його формування залишився до кінця не зрозумілим.

Тим не менш, «ТелеграфЪ» має у своєму розпорядженні титульний список будинків, де УЖКГ запланувало капремонти. Незабаром ми його опублікуємо.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх