Наталя Манжеліївська: 11 книг які варто прочитати цього літа

3.07.2015, 16:11 Переглядів: 7 590

Наталя Манжеліївська: 11 книг які варто прочитати цього літа

Про квіти для Елджернона, листи з того світу, зозулят зими та Кузьму Побєду і Берлін. Або що взяти почитати у кременчуцьких бібліотеках влітку. Рекомендації від бібліотекаря абонементу ЦБС імені Горького Наталі Манжеліївської

 

Наталя Манжеліївська: 11 книг які варто прочитати цього літа 

 

Дебютний роман Сергія Бута «Листи з того світу» одразу ж став дипломантом літературного конкурсу «Коронація слова – 2014».

Студент Львівської політехніки Андрій Багрій – майбутній реставратор і пристрасний колекціонер старожитностей. Одного разу, працюючи на Личаківському цвинтарі, у склепі, де півстоліття тому поховали двох немовлят, Андрій знаходить старий лист…

Це справжній крик про допомогу – прохання врятувати викрадену дитину. Заінтригований Андрій вирішує дізнатись, що насправді трапилося багато років тому і навіть не здогадується, у який лабіринт лячних таємниць заведе його це розслідування…

 

Наталя Манжеліївська: 11 книг які варто прочитати цього літа

 

Інгер Еш Вулф – псевдонім відомого та титулованого американського письменника Майкла Редхілла.

Книга «Поклик смерті» («The Calling») - його успішний дебют у детективній прозі. Головну героїню Хейзел Мікаллеф, порівнюють з міс Марпл та комісаром Мегре.

Розпочинається історія із розслідування вбивства немолодої респектабельної жінки. Детектив Хейзел Мікаллеф знала вбиту і починає здогадуватися – цей злочин лише один із низки загадкових вбивств. Місця злочинів нагадують сцени з фільму жахів: маніяк залишає тіла в страшних позах, а на мертвих обличчях застигли дивні вирази.

Всіх жертв об’єднує лише одне – у цих людей були причини піти з життя. Але чому саме до них прийшов убивця? І як йому кожного разу вдається уникнути покарання?

 

 

 

Маша Трауб – псевдонім письменниці. Вона журналіст, але пішла з професії задля сім’ї і почала писати оповідання та романи. Її називають «літературним відкриттям», але сама Маша вважає себе дружиною та мамою, яка час від часу пише книги.

Новий роман Маші Трауб «Чужа дитина» («Чужой ребенок») не залишить байдужою жодну жінку, бо читати без сліз цю книгу неможливо.

Чужих дітей не буває. Ні на вулиці, ні на дитячому майданчику. Якщо з велосипеда падає чужа дитина, то за не однаково боляче. Чи можливо полюбити чужу дитину? Можливо! І цю любов неодмінно повернуть сторицею!

 

Наталя Манжеліївська: 11 книг які варто прочитати цього літа

 

Книга «Я, «Побєда» і Берлін» - літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка (Кузьми), лідера гурту «Скрябін», який трагічно загинув взимку цього року.

До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень гурту. Перша повість – «Я, «Побєда» і Берлін» пройнята яскравим гумором, веселим настроєм і, напевно, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.

Друга повість із книги – «Місто, в якому не ходять гроші» - зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Алісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людиноненависництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки. Місті, з якого немає дороги назад…

 

Наталя Манжеліївська: 11 книг які варто прочитати цього літа

 

Незмінний успіх бразильського письменника Пауло Коельйо серед різноманітних категорій читачів вражає. Його книги перекладені 80-а мовами. Кожен новий роман Коельйо стає сенсацією – як, наприклад, «Адюльтер» («Adultério») який миттєво здобув статус бестселера у Португалії, Італії, Польщі, Франції…

На перший погляд головна героїня має все: коханого чоловіка, чарівних дітей, успішну кар’єру… Але одного дня Лінда усвідомлює, що таке життя, про яке тільки мріють інші, їй несила терпіти. Все, що вона відчуває, - це порожнеча. Випадкова зустріч змінює все. Лінда починає спілкуватися із своїм колишнім бойфрендом Жакобом і ці зустрічі пробуджують в ній забуту пристрасть і гостроту почуттів. Але рано чи пізно доведеться зробити вибір. Можливо, найважливіший у житті.

 

 

Деніел Кіз – всесвітньо відомий американський письменник. Це єдиний автор, який здобув дві найпрестижніші літературні нагороди за два твори з однаковою назвою, героєм та сюжетом – спочатку за оповідання «Квіти для Елджернона» («Flowers for Algernon»), а потім за однойменний роман, написаний на його основі. Цей твір неодноразово екранізували, а екранізація 1968 року здобула премію «Оскар».

Історія, яка зворушує та змушує замислитися… Розумово відсталий Чарлі Гордон погоджується на ризикований науковий експеримент – понад усе мріє стати розумним. Після нескладної операції на мозку, його інтелект дійсно стає блискавичним. Але ніхто не міг передбачити, які наслідки спричинить цей дослід…

 

 

Сара Джио – успішний письменник і журналіст. Вона регулярно публікується в багатьох відомих західних журналах, а її романи видані у 22 країнах світу. Автор розповідає про незвичайні людські долі, про загублені в минулому сімейні таємниці і, звісно ж, про кохання. Її книги беруть у полон вашу душу і не відпускають від першої сторінки до останньої.

 

Роман «Фіалки у березні» («The violets of march») - культовий роман останнього десятиліття.

В житті Емілі Уілсон, колись найщасливішої дівчини Нью-Йорка, настає чорна смуга. Творча криза, нерозуміння рідних і зрада чоловіка змушують Емілі виїхати з мегаполісу на острів Бенбрідж до своєї двоюрідної бабусі Бі. Вона оселяється у родинному будинку, поруч з яким ростуть дикі фіалки, а океан шумить під вікнами. На острові Емілі знайомиться з харизматичним хлопцем Джеком, який розповідає їй цікаву історію про те, як у дитинстві йому не дозволяли наближатися до її будинку. Як виявилося, бабуся Бі також не в захваті від знайомства з Джеком… Емілі не отримує від неї ніяких пояснень, але незабаром знаходить датований 1943 роком щоденник якоїсь Естер Джонсон, чиї записи проливають світло на дивовижну поведінку місцевих жителів та змінюють погляд самої Емілі на острів, який вона любила з дитинства.

 

 

Нове перевидання книги Варлама Шаламова «Колимські оповідання» («Колымские рассказы») стане відкриттям для молоді. «Освенцим без пічок» - так називав Шаламов колимські табори. Мало кому вдалося в них вижити, вистояти і зостатися морально незламним. Варлам Шаламов сам знаходився у цьому пеклі 18 років.

«Колымские рассказы» - реальний історичний документ людського болю, витривалості, смерті. Документ – подвигу людини. Це потрібно читати. Щоб знати. Щоб пам’ятати.

 

 

«Смерть чоловікам» («Смерть мужьям»- це не заклик до дії, а новий неординарний роман талановитого автора Антона Чижа, що відкриває цілу серію книг про Родіона Ванзарова та його незвичайні детективні здібності. Дія роману відбувається у кінці 19 століття. Всі події твору пронизані красою і витонченістю: герої детектива - красуні та світські кавалери, що люблять модно одягатися та модно жити. Навіть, смерть у цьому романі дивовижно красива, хоч від цього не менш страшна та драматична. Сучасний читач безумовно оцінить тонку та хитру гру, яку з вигадкою та витонченістю ведуть герої до останньої сторінки цієї книги.

 

 

Новий роман Дари Корній та Тали Владимирової називається «Зозулята зими».

Напередодні Нового року українським провінційним містечком прокочується хвиля загадкових смертей. Гинуть «сильні світу цього» та ті, хто вірно їм служив, справно виконуючи не завжди моральні накази. І щоразу неподалік, немов зовсім випадково, опиняються маленькі діти… Згодом з’ясується, що вони… давно мертві».

 

У цій історії безліч загадок в дивних персонажів. Потерчата, упирі, відьми, ворожбити, чорнокнижники… Та вони майже янголята в порівнянні з реальною людиною, яка придумала та написала сценарій вбивства і тепер майстерно смикає маріонеток за мотузочки…

 

 

Стівен Кінг сьогодні – один з найвідоміших письменників світу. 2003 року «короля жахів» нагородили премією The National Book Foundation Medal за видатні досягнення в літературі.

 

«Під куполом» («Under the Dome»)

Напередодні Гелловіна місто Честер Мілл у штаті Мейн невідома сила накриває прозорим Куполом. Навіть літаки розбиваються об цю енергетичну оболонку. Опинившись у замкненому просторі, хтось виявляє здатність до огидних злочинів, а хтось, на протидію цим покидькам, - до подвигів. Одному політикові навіть припала до душі ізольованість населення, яким тепер легко керувати. Тільки – от недовго триватиме ера його правління, адже сам Купол вороже налаштований до своїх заручників. Тож їхній час не просто обмежено. Він швидко спливає…

Автор: Олена Маляренко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх