«А Васька слушает да ест»

13.05.2011, 13:43 Переглядів: 4 538
Кременчужанин говорит о ’’системе поборов’’ на комбинате ритуальных услуг.
Володимир Булгаков надав квитанцію, яка свідчить, що комбінат ритуальних послуг бере гроші за додаткову послугу не з підприємців, а з родичів померлих. Оплатити мусила знайома пана Володимира, яка встановлювала пам‘ятник і писала заяву з проханням «надати дозвіл на встановленя намогильної споруди» на ім‘я керівника СКРП Юлії Редченко (копія заяви є в редакції)

До редакції «Телеграфа» звернувся пенсіонер Володимир Булгаков. Він слідкує за нашими публікаціями щодо різних видів оплат, які то скасовують, то вводять на комбінаті ритуальних послуг. (Див. публікації «Пам’ятник обійдеться дорожче», №  13 від 31.03.11). Йшлося про те, що директор спеціалізованого комбінату ритуальних послуг (СКРП) Юлія Редченко ввела додаткову плату за реєстрацію намогильних споруд, стверджуючи, що ці гроші платитимуть підприємці. А комбінат перевірятиме якість їх послуг, бо підприємці «повинні відповідати за виконану роботу». Натомість Володимир Булгаков надав документи, які свідчать, що платить не підприємець, а людина, яка встановлює пам’ятник. Ось що пише з цього приводу пан Булгаков, цитуємо мовою оригіналу:

В печати уже достаточно много рассказывалось об издевательских поборах в сфере ритуальных услуг города, был изгнан печально известный Дедюрин (бывший директор комбината ритуальных услуг – ред.) – люди вздохнули с надеждой. Самая незащищенная часть человеческой души – горе от потери близкого человека, казалось бы, защищена…

Но система поборов только видоизменилась. У меня – документы, подтверждающие это… Человек имеет право устанавливать какой-то (в силу возможностей) знак (речь не идет о трехметровых обелисках), но, оказывается, нужно, чтобы кто-то посмотрел на могилу, а потом еще произвел приемку объекта (на предмет чего?) Итого – 97 гривен.

Да что же это за народ мы – ведь они тоже такие же украинцы – на людском горе находить способы обирать ближнего. Далее прилагаю перечень документов. Извините, но я сомневаюсь в трезвости мышления человека, составившего этот документ. И все это на фоне оптимистических заявлений о наведении порядка.

На этом фоне вспоминаются слова из басни Крылова о коте Ваське: ’’А Васька слушает да ест…’’

Керівництво міста втручатись не збирається

 

Що відповів перший віце-мер на депутатський запит з приводу тарифів СКРП

21 березня депутат Дмитро Кравченко (фракція «Фронт змін») оприлюднив на сесії міськради депутатський запит з приводу плати за реєстрацію пам’ятників – за «дозвіл», який надає комбінат. Зокрема, йшлося, що додаткова плата у розмірі 100 гривень стягується з родичів померлих. «Пропонуємо негайно втрутитися і скасувати плату за такі дозволи, і зобов’язати керівництво комбінату дотримуватися чинного законодавства», – сказано  у запиті. Більш детально «ТелеграфЪ» писав про це у №17 від 28.03. Ми обіцяли повідомити, що міська влада відповість на депутатський запит. Дмитро Кравченко отримав відповідь одразу за трьома підписами – першого віце-мера А.Погрібного, начальника УЖКГ О.Любенка та завідувача юридичним відділом Ю.Браташа. Ось ця відповідь:

«На Ваш депутатський запит щодо вартості ритуальних послуг виконавчий комітет Кременчуцької міської ради повідомляє наступне: відповідно до п.6.9 Статуту комунального підприємства «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг», який затверджено рішенням Кременчуцької міської ради, передбачається самостійне встановлення підприємством тарифів на додаткові послуги, за винятком мінімального необхідного переліку.

Введені наказом від 24.03.2011 № 75-п тарифи комунального підприємства «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг» включають в себе послуги з виїзду комісії уповноважених представників підприємства на місце поховання, реєстрації встановленої намогильної споруди в Книзі обліку намогильних споруд, перевірки стандартів та правильності встановлення даних споруд, перевірки встановлення намогильної споруди розмірам відведеної ділянки під поховання, перевірки цілісності прилеглих намогильних споруд. 

За інформацією комунального підприємства «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг», тарифи на додаткові послуги у розмірі 100 грн не вводились взагалі по підприємству».

КОМЕНТАР:

Дмитро КРАВЧЕНКО, депутат:

 

– Відповідь на запит нас абсолютно не задовольняє, це відписка. У своєму депутатському запиті  ми просили скасувати незаконну додаткову плату, яку ввів комбінат. Адже, по суті, те, за що зняли попереднього керівника Віталія Дедюріна, продовжується при новому керівнику Юлії Редченко. Відповідь виконкому не переконує, що додаткова плата законна. Ми будемо писати повторне звернення до міської влади з вимогою скасувати незаконні розцінки, а якщо знадобиться – звернемося до прокуратури.

ВІД РЕДАКЦІЇ

«ТелеграфЪ» з‘ясував, що відбувається насправді: плату за дозвіл беруть підприємці, про що й виписують квитанції. А якщо людина звертається безпосередньо на комбінат, їй виписують практично таку саму суму, тільки за «огляд» та «перевірку». Питання ж залишається: навіщо нав’язувати додаткові послуги, якщо вони не потрібні споживачу? І хіба законні такі «послуги»?



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх