На Полтавщині спалюють свиней через африканську чуму

10.08.2015, 14:55 Переглядів: 4 591

На Полтавщині спалюють свиней через африканську чуму

Знищено 195 свиней, залишилося ліквідувати 84 туші та 10 тонн субпродуктів

В Пирятинському районі на Полтавщині спалюють туші свиней, які заражені африканською чумою. З 9 серпня події, пов’язані з африканською чумою свиней, класифікуються як надзвичайні ситуації.

 

Як повідомляє прес-служба надзвичайних ситуацій, спалювання здійснюють за 2 км від села Харківці на підприємстві “Лукулл”.

 

10 серпня станом на 6 ранку шляхом спалювання знищено 195 туш, інфікованих АЧС, залишилося ліквідувати 84 туші свиней та 10 тонн субпродуктів. 

 

Працівниками ветмедицини, Пирятинського РВ УМВС та сільської ради проведено попереднє опитування громадян с. Харківці щодо наявності в приватних володіннях свинопоголів’я, яке підлягає знищенню.

 

Нагадуємо, що для людини африканська чума свиней не є небезпечною. Тобто м'ясо таких тварин загрози людському здоров'ю не несе. Але збудник африканської чуми - це 100% летальний результат для заражених тварин. Це також загрожує загибеллю всьому поголів'ю. Вірус є дуже стійким, в тому числі, й до термічної обробки. Так що вже сама людина, яка вживає м'ясо зараженої тварини, може виявитися переносником цього захворювання. Воно передається і через продукти, і через зерно, і через транспортні засоби. Тому виявлених хворих свиней умертвляють, а туші спалюють.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх