Міліція затримала банду «сороконіжок»

17.12.2009, 15:21 Переглядів: 2 837

Міліція затримала банду «сороконіжок»Місцеві спортсмени, у віці 18-23 років, били, грабували і ґвалтували кременчужан.

Хлопці натовпом нападали на людину, били її, забирали цінні речі і ховалися так швидко, що жертва не встигала запам‘ятати нікого із зловмисників

У 2008-2009 хлопці з металевими прутами, бітами, кастетами, електрошокерами нападали на мешканців Молодіжного і знущалися над ними. Тепер вони затримані й УБОЗ закликає всіх потерпілих якнайшвидше звертатися до міліції.

Дев’ятого грудня працівники УБОЗу затримали групу молодиків, яких підозрюють у цинічних та зухвалих нападах на кременчужан. Про це «Телеграфу» повідомила прес-офіцер облуправління міліції Яна Холодна. За її словами, в ході слідства встановлено, що в 2008-2009 хлопці з металевими прутами, бітами, кастетами, електрошокерами нападали на мешканців міста і знущалися над ними. У міліції заявляють і про факти ґвалтування жінок. Переважно напади здійснювалися на Молодіжному.

– Ці люди жорстоко глумилися над жертвами, бували випадки, коли вони одягали і кайданки, – говорить начальник УБОЗ ГУМВС України в Полтавській області Олександр Плуж-ник.  

– Характерним для цього угрупування є те, що вони нападали тільки вкупі, а не поодиноко. Також нам відомо, що вони використовували методи залякування своїх жертв, аби останні не повідомляли міліцію.

Вікова категорія майже всіх учасників групи 18-20 років. Більшість із них – професійні спортсмени. Серед затриманих є і людина, яка є власником одного з розважальних закладів та кафе на Молодіжному.

– Один із бандитів – боксер і навіть завоював титул на молодіжних змаганнях державного рівня. Крім затриманих, ми перевіряємо ще декількох осіб на причетність до банди. Угрупування отримало в місті назву «банда бегущих кроссовок», або ж «сороконіжок». Вона виникла через те, що молодики натовпом нападали на людину, били її, забирали цінні речі і ховалися так швидко, що жертва не встигала запам‘ятати нікого із зловмисників. Потерпілі згадували лише те, що хлопці були взуті в кросівки, – каже начальник пресс-служби облуправління міліції Юрій Сулаєв.

За даними «Телеграфу», серед постраждалих є близькі родичі та знайомі місцевих депутатів. Самі мешканці Молодіжного, де відбувалися нальоти, розповіли на сайті «Телеграфу» про жорстокі напади банди.

– Не так давно (близько двох місяців тому) в районі зупинки Героїв Сталінграда ці підлітки влаштували справжнє «Чикаго». Вони молотили палицями всіх підряд (почали в одному з барів, а закінчили перехожими), – пише мешканець Молодіжного.

– Живу на Молодіжному. Йшов додому о 22.30, біля церкви. Ззаду – битою по голові. Дві щелепи вилетіло, п’ять ребер зламано в області серця, ніс не працює. Без свідомості. Три місяці лікарняного. Живий. Дякую, що «швидка» приїхала через сім хвилин. Врятували. Справу закрили. Писав у прокуратуру. Справу відновили. Досі шукають. Це правда, – стверджує інший читач нашої газети.
Натомість, є і такі читачі, які вперше чують про банду «сороконіжок».

– Я з Молодіжного, і вечорами ходжу з роботи, і вся моя сім’я тут живе і друзі, ... дивно ніхто нічого не знає. Тут Молодіжного того ..... (дві ковдри і всі вкриті), а банда з десяти чоловік спортсменів-професіоналів, протягом 2-ох років тероризувала людей. Щонайменше кожен третій повинен бути побитий або затероризований, – розповів Василь.

Так чи інакше у міліції вже є докази існування банди. Серед них і вилучені у затриманих біти, кастети, металеві прути, бронежилет, мисливська зброя, револьвери та пістолети.

Олександр Плужник звертається до усіх кременчужан, хто потерпів від розбою злочинців, негайно повідомити УБОЗ про факти нападів за телефоном (0532) 561590. Він каже, що головне – не зволікати зі зверненнями, адже це допоможе якнайшвидше притягнути до відповідальності нападників. Він запевняє, що всі потерпілі будуть захищені від можливого тиску.

Начальник міськуправління міліції Василь Овчаренко два тижні тому на запитання журналістів відносно існування на Молодіжному банди «сороконіжок» відповів, що така інформація була, але міліція провела відпрацювання мікрорайону і нічого не виявила. Він також заявив, що на Молодіжному немає сплеску насилля. Можливо, тоді він ще дійсно не знав про існування «зграї», а можливо вирішив не оприлюднювати цю інформацію задля оперативної розробки угрупування. Можливо, він зробив це навмисно, бо за наявними даними, банда мала зв’язки з правоохоронцями.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/accidents/2009/12/17/sorokonizhki_7607.html -->

 
Автор: sokolov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх