«Спрут» – поза законом

8.02.2010, 15:44 Переглядів: 2 137
Санстанція заборонила водоканалу відключати каналізацію боржникам.
Відключення «Спрутом».

Відключені абоненти «ходять» у вікна та  в під‘їзди. Якщо водоканал не зреагує на заборону  відключати каналізацію, СЕС оштрафує його перших керівників та передасть матеріали до прокуратури.

5 лютого виконувач обов’язків головного санітарного лікаря міста Віктор Самойленко підписав постанову, згідно з якою водоканалу забороняється відключати каналізацію боржникам. Адже «Кременчукводоканал» уже кілька років карає неплатників, застосовуючи спеціальний прилад «Спрут».  За допомогою цього дива техніки можна відключити каналізацію та воду, не входячи до квартири.

Але від такої боротьби з боржниками смердить їхнім сусідам – добросовісним платникам. І саме вони й почали скаржитися в санстанцію на дії водоканалу. «Відключення абонентів від мереж каналізації без вирішення питання водовідведення призводить до того, що мешканці цих квартир виносять фекальні стоки на прилеглу територію та виливають у вікна. Це призводить до забруднення прибудинкових територій, під’їздів та може призвести до спалахів інфекційних захворювань серед населення міста, таких, як черевний тиф, дизентерія, вірусний гепатит, гельмінтози та інше», – сказано у постанові СЕС. Санстанція вказує водоканалу на порушення законів «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних захворювань».

Постанова СЕС набула чинності з 8 лютого, а поінформувати про її виконання водоканал мав до 10 лютого, повідомив «Телеграфу» Микола Закіпний, завідувач відділення комунальної гігієни міськСЕС. Проте на час підготовки матеріалу «Телеграфу» так і не вдалося дізнатися про реакцію водоканалу на постанову СЕС. Олександр Пісковий, заступник директора КП «Кременчукводоканал», послався на зайнятість і пообіцяв дати коментар пізніше.

Санстанція не вперше виносить постанову про заборону «Спрута». Постанова такого ж змісту вже була винесена на початку 2009 року. Проте водоканал на неї так і не відреагував і продовжував «відключки». Матеріали до прокуратури минулого року санстанція не передавала. Проте цього року СЕС налаштована більш рішуче.

За інформацією служби контролю за оперативною обстановкою в місті, на даний час водоканал відключив «Спрутом» 423 абонента.

Віктор САМОЙЛЕНКО, в.о. головного санітарного лікаря міста:
– Це ж якийсь первісний лад повернувся: не тільки собаки на вулицю ходять, а й люди. Ми заборонили відключати каналізацію і дали водоканалу час на виконання постанови санстанції. Якщо не виконуватимуть, будемо реагувати. Оштрафуємо перших осіб водоканалу – директора Валерія Медведовського, його заступника. А потім передамо матеріали до прокуратури.



 
Теги: Спрут
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх