З 1 липня в Україні можуть повернути перевірки та штрафи за невиконання податкових зобов'язань

29.03.2023, 19:02 Переглядів: 3 792

 

У Верховній Раді хочуть повернути правила Податкової системи, що діяли до повномасштабної війни

В Україні з 1 липня хочуть повернути правила Податкової системи, що діяли до війни. Країні гостро не вистачає доходів від податкових надходжень.

Про таку необхідність розповів голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За його словами, необхідність повернення до старої системи у вигляді податкових перевірок та штрафів пояснюється тим, що державний бюджет під час війни суттєво недоотримав доходів. Витрати бюджету значно перевищують його надходження.

— У середньому на місяць ми збираємо 80 млрд гривень податків, а на війну витрачаємо 130 млрд гривень. Тобто решту ми збираємо шляхом запозичень та облігацій. Наші партнери не дають грошей на безпеку та оборону — це ті гроші, які ми повинні збирати всередині країни, — пояснив Гетьманцев.

Зокрема, йдеться про скасування 2% податку з обороту, який запровадили навесні минулого року як альтернативу загальній системі оподаткування.

— Ми вважаємо, що він відіграв свою роль і погоджуємося з МВФ, що його треба скасувати з 1 липня, — додав Данило Гетманцев.

Також планується поновлення документальних перевірок на територіях, де не ведуться бойові дії, та відновлення штрафів за порушення та невиконання податкових обов'язків на цих територіях.

— Власне цим і приводиться система податкова до того стану, тих правил, які існували в мирний час до початку активної фази війни, — пояснив голова парламентського комітету.
Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх