Кременчуцькі рятувальники закликають не палити суху траву та погрожують штрафом у 6 тисяч грн

28.03.2023, 16:35 Переглядів: 878

 

А також закликають повідомляти про тих, хто порушує правила пожежної безпеки

Протягом 2023 року на території Кременчуцького району виникло 113 пожеж. З них в екосистемах 35.

Про це сьогодні, 28 березня, на ранковому брифінгу у Кременчуцькій районній військовій адміністрації розповів начальник районного управління ДСНС Олексій Стеценко.

Для попередження пожеж рятувальники спільно з поліцейськими проводять рейди щодо виявлення осіб, які своїми діями спричиняють пожежі в екосистемах та порушують правила пожежної безпеки.

Цього року працівниками Кременчуцького районного управління ДСНС склало 31 протокол про адміністративні правопорушення, з них:

  • за ст. 77-1 КУпАП (самовільне випалювання рослинності або їх залишків) 13 протоколів;
  • за ст. 175 КУпАП (порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки) 18 протоколів.
Закликаємо громадян не спалювати сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії призводять до виникнення пожеж у спорудах та садибах, а також заподіюють непоправну шкоду навколишньому природному середовищу. Якщо під час перебування на природі, або перебуваючи на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне поширення вогню, негайно повідомляйте ДСНС за номером 101, закликав Олексій Стеценко.

Він також нагадав про відповідальність за випалювання рослинності та порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки.

Стаття 77-1 КУпАП. Самовільне випалювання рослинності або її залишків

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060-6120 грн) і на посадових осіб — від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300-21420 грн).

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 360 до 720 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6120-12240 грн) і на посадових осіб — від 1260 до 1800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (21420-30600 грн).

Стаття 175 КУпАП. Порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки

Порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки, а також використання протипожежної, аварійно-рятувальної або іншої спеціальної техніки або засобів протипожежного захисту не за призначенням тягне за собою накладення штрафу на громадян від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн) і на посадових осіб та фізичних осіб-підприємців — від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн).

Автор: Віктор Крук Джерело фото: Кременчуцьке районне управління ДСНС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх