БЛОГЪ: Кременчуцькі патріоти вчетверо дорожчі за львівських

30.01.2018, 14:01 Переглядів: 3 808

 

Лариса Гориславець, громадська активістка

Є люди, які думають, що з дитини не виросте патріот, якщо її спеціально не навчити цьому. І краще вчити платно. Собівартість одного кременчуцького патріота росте.


Сьогодні знову про місцеву Програму національно-патріотичного виховання. Іще більше утверджуюся в думці, що місцева влада діє так: якщо ситуації не вистачає здорового глузду - треба пофарбувати її у патріотичні кольори. Тому що навіть завзяті опозиціонери навряд чи насміляться відкрити рота, аби, боронь боже, не потрапити у число «непатріотів». 


На сьогодні маємо ситуацію: до 31 січня міська рада приймає доповнення до Програми НП-виховання. Минулого разу я писала, що її бюджет роздули, як тільки могли. Між іншим, туди впхали й розробку національної ідеї з річним бюджетом 150 тисяч гривень. Загалом же на 2018 рік – більше 2 мільйонів. У мене немає сумніву, що після внесення доповнень бюджет іще більше зросте.


Томущо #Кременчук_найкращемісто заслуговує на #найкращихпатріотів. Якісних. А значить – дорогих.


Хочу звернути увагу на просту арифметику. Типові програми НП-виховання розробляли практично усі міста й області. Я переглянула більше десятка, і хочу сказати, що практично ніде немає згадки на кількість молоді. А найбільші хитруни критерії ефективності своїх програм ховають за відсотками. Наприклад: охоплення молоді масовими заходами зросте з 40% до 60%. А від якої цифри рахуватимуть – це вже діло десяте. 


Бюджет по областях на 2018 рік різний:

  • у Полтавській області – 3 млн,
  • в Черкаській – 2,3 млн,
  • у Чернігівській – 3,1 млн,
  • у Київській – 5,1 млн.

У містах теж широкий розрив:

  • в Одесі – трохи більше півмільйона,
  • у Львові – 1,8 млн,
  • в Кременчуці – більше 2 млн.


Є міста, де десятки мільйонів, але мені особисто до чужого бюджету байдуже. З наведених цифр пропоную вирахувати собівартість кременчуцького патріота. В середньому – чверть або третину населення становить молодь. Тобто, в Кременчуці десь 60 тисяч молоді, у Львові – 220 тисяч. Значить, на одного кременчуцького патріота з бюджету піде у 4 рази більше, ніж у Львові. Та що вони собі там взагалі у Львові думають?!


Взагалі, мені не дуже хотілося б потрапити у перелік крикливих скандалісток. Тому я перепитую себе: «Чи так вже важлива ця Програма?» У місті десятки інших, з сумнівними статтями витрат. І біда в тому, що їх ніхто не читає. Депутати голосують по інерції, мовляв, жодна програма не фінансується на 100%, потім розберемося. А потім роздуті програми і стають «алібі» для чиновника, коли він знаходить можливість «відкусити шматочок» – у нього є гарантоване програмою «цільове призначення». 


І перед тим, як закидати мене камінням, обвинуваченнями в колабораціонізмі та іншими ідеологічними епітетами – почитайте хоча б одну міську програму. Для прикладу – національно-патріотичну.


Скачати: napryami-dyalnost.docx [18,72 Kb] (cкачиваний: 20) programa.doc [100 Kb] (cкачиваний: 15)  

Автор: solod
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх