Які характеристики роблять суші високоякісними?

21.09.2023, 12:30 Переглядів: 868 Р

 

Ви настільки любите суші, макі, сашимі, роли, що готові їсти їх щодня? Популярність цієї східної страви неухильно зростає, і тим більшу роль відіграє питання: як визначити якість суші.


У ресторанах ви можете замовити суші, виготовлені за різними рецептами - традиційними та авторськими, з різноманітними інгредієнтами та формами подачі. Далі розбираємося, що визначає правильні суші.

Суші та їхні види

У суші-меню найчастіше ми зустрічаємо кілька основних різновидів цієї страви:

  • Суші - це невеликий шматочок рису в поєднанні з рибою, морськими водоростями, овочами та іншими інгредієнтами, які викладаються зверху. Рис у суші заправлений оцтом, звідси і його назва, що в перекладі з японської означає "кислий".
  • Роли - це різновид суші, в якому використовуються начинки, загорнуті в морські водорості, наповнені рисом. Начинки включають рибу, сир, м'ясо, морепродукти, гриби, омлет, овочі (і фрукти!) тощо. Це найпоширеніший вид суші у світі, і, як правило, вони мають форму циліндра.
  • Сашимі - це тонко нарізані шматочки риби або морепродукти, вмочені в соєвий соус, які подають без рису.
  • Нігірі - це традиційний вид суші в Японії. Цей тип суші складається з однієї начинки (за вашим вибором), поміщеної на рис, віджатий долонею. Переважно довгастої форми.
  • Темакі - це суші у формі конуса, скручені вручну, з норі зовні. Їх часто згортають, використовуючи половину листа норі, а потім додаючи невелику кількість рису та інгредієнти начинки однакової довжини.

 

Складна природа приготування якісних суші

На перший погляд, суші - це всього лише рис і риба, тому їх легко приготувати, вірно? Не зовсім, і якщо ви намагалися зробити це самостійно, то знаєте, наскільки важкий цей процес. Насправді, щоб оволодіти майстерністю приготування суші, яке багато хто вважає мистецтвом, можуть знадобитися десятиліття. Питання про якість і способи приготування можуть бути нескінченними, але все зводиться до деталей. Є кілька красномовних характеристик високоякісних суші.

Рис

Рис має бути кімнатної температури і мати правильну консистенцію, щоб він не розвалився, коли ви намагаєтеся його з'їсти. Застосування правильного тиску, за якого зовнішній шар стає щільнішим, ніж внутрішній, є єдиним способом досягнення цього тонкого балансу. В Японії кухарі упаковують рис вільно, оскільки його беруть пальцями, щоб з'їсти, у західних країнах - більш щільно, оскільки більшість людей їдять суші паличками.

Начинка

Начинка суші-ролу має бути пропорційна рису. Існують сотні комбінацій, які можуть використовуватися на додаток до рису. Загалом вони не мають бути надто великими або надто маленькими.

Рыба

Нехай кількість риби в одному шматочку суші невелика, вона має бути якісною. Риба має бути твердою і блискучою, у жодному разі не мокрою або жирною. Можливо, ви чули термін "риба для суші". Хоча єдиного стандарту не існує, це означає рибу найвищої якості, яку можна їсти сирою.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх