Кременчужани зможуть платити за «комуналку» у розстрочку

19.10.2016, 17:46 Переглядів: 5 897

Кременчужани зможуть платити за «комуналку» у розстрочку

Ті, хто не отримає субсидію, зможуть половину рахунку оплатити в опальвальний період, а решту — протягом весни-літа

Кабінет міністрів знову дозволив українцям сплачувати за житлово-комунальні послуги у розстрочку. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання українського уряду 19 жовтня.

 

Уряд запропонує українцям, які не можуть чи не хочуть скористатися субсидіями, механізм річної розстрочки на оплату житлово-комунальних послуг, повідомляє прес-служба Кабміну.

 

Тобто споживач має сплатити половину рахунку, а решта має бути оплачена рівномірно протягом квітня-вересня – до початку наступного опалювального періоду.

 

- Тобто у нас є два механізми, які можна використовувати: з одного боку, це субсидія - адресна допомога, безповоротна, з іншого боку - якщо такий варіант неприйнятний з тих чи інших причин, будь ласка: споживаємо сьогодні - платимо 12 місяців. Це буде означати, що навантаження на бюджет родини у розстрочці буде щомісячно меншим, - зауважив Прем’єр-міністр Володимира Гройсман.

 

Такий механізм оплати схожий на той, коли українці платили за опалення рівномірно, протягом усього року. У 2014-му таку практику відмінили і платити за тепло стали лише у опалювальний сезон — з жовтня по квітень. У грудні 2015-го Уряд змінив порядок розрахунків населення за централізоване опалення. Тоді розмір щомісячної плати почали визначати згідно з нормативами (нормами) споживання та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості днів надання цієї послуги у місяці, який є розрахунковим.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх