Хтось обдурив кременчужан із відміною «благодійних внесків» у школах та дитсадках

3.09.2016, 16:34 Переглядів: 4 253

Хтось обдурив кременчужан із відміною «благодійних внесків» у школах та дитсадках

За словами депутата Дениса Терещенка, батьків «годували обіцянками» відмінити сплату коштів на школи та садки із 1 вересня. При цьому позиція мерії була одна – розглянути таку можливість лише при формуванні бюджету на 2017 рік

«Батьківські внески» в кременчуцьких школах та дитсадках можуть зникнути у листопаді-грудні, при перегляді бюджету за 9 місяців. Про таку можливість заявили представники міської влади 2 вересня на засіданні постійної депутатської комісії Кременчуцької міськради з питань соціального захисту.

 

Виявилося, що деякі батьки чомусь очікували, що з 1 вересня у міських школах та дитсадках відмінять так звані «благодійні внески». За словами депутата міської ради Дениса Терещенка, упродовж останніх пів року, батьків кременчуцьких школярів та дошкільників «годували обіцянками» про відміну «батьківських внесків» вже з 1 вересня 2016 року. Тепер же, на перших батьківських зборах у багатьох школах батьків знову просять здати гроші “на школу”.

 

Хто «годував» людей такою інформацією – невідомо, адже міський голова Віталій Малецкий і у березні і липні наголошував, що можливість відміни батьківських внесків буде розглядатися лише при формуванні бюджету на 2017 рік або якщо фінансування ПТУ знову забере собі держава – потрібно знайти 15 млн грн (10 млн на школи та 5 млн на дитсадки).

 

Члени депутатської комісії вважають, що міський голова має вже зараз знайти у бюджеті кошти – хоча б на часткове забезпечення шкіл найнеобхіднішим.

Для повної відміни практики збору грошей з батьків з міського бюджету необхідно виділити 50 гривень в місяць на кожну дитину, а це 1,5 млн гривень в місяць та 15 млн на навчальний рік. При перегляді бюджету за 6 місяців таких грошей у міста не знайшлося.

 

- Під час перегляду бюджету, без погодження з профільною комісією, міський голова одноосібно прийняв рішення, що таких коштів у бюджеті немає і переніс рішення на січень 2017 року, - заявив Д. Терщенко.

 

Члени комісії пропонують вже з вересня цього року хоча б частково компенсувати витрати за рахунок міського бюджету. Для того, щоб забезпечити мінімальні першочергові потреби навчальних закладів (миючі засоби, охорона і т.д.) необхідно 742 тис грн на місяць: 302 тис грн дитсадкам та 440 тис грн школам.

 

Віце-мер Ольга Усанова, яку запросили на засідання, та заступник міського голови, начальник фінансового управління Тетяна Неіленко запевнили присутніх, що нині знайти та перерозподілити таку суму у бюджеті неможливо.

 

- Єдиний шанс знайти ці гроші, це якщо кошти, розподілені на капітальні ремонти і будівництво не зможуть використовуватися їх розпорядниками з об'єктивних та обгрунтованих причин, - говорить Тетяна Неіленко. - А про це можна буде говорити не раніше листопада-грудня.

 

Зважаючи на це комісія прийняла рішення звернутися до Віталія Малецького з вимогою переглянути видатки на капітальні ремонти і будівництво. І з тих коштів, які не будуть освоєні віднайти кошти на компенсацію батьківських внесків та відзвітуватися комісії до 17.00 5 вересня.

 

Тим же батькам, які до того часу вимушені здавати кошти в навчальних закладах, члени комісії нагадали, що ці внески є благодійними і батьки на свій розсуд можуть вирішувати, здавати їм гроші чи ні.

 


Автор: Руслана Горгола Джерело фото: mykirov.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх