Харчового отруєння у кременчуцькій школі №1 не було: результати перевірки

28.03.2016, 09:59 Переглядів: 2 714

Депутати заслухали результати проведення перевірки щодо отруєння дітей у школі

Отруєння харчовою токсикоз-інфекцією учнями школи №1 не було. Про це повідомили на постійній депутатської комісії з питань освіти, молоді, культури, спорту, соціального захисту населення, розгляду питань, пов’язаних з АТО, охорони здоров'я, материнства та дитинства.

 

 

На засіданні розглянули звернення батьків, які минулими вихідними потрапили в інфекційне відділення дитячої міської лікарні. Тоді було госпіталізовано 4 учні із ЗОШ №1 віком від 6 до 11 років. Батьки наполягали на тому, що діти отруїлися у школі.

 

Один із батьків на комісії повідомив, що під час спілкування з батьками інших дітей, з’ясувалося, що ознаки харчового отруєння були близько у 40 дітей, але вони лікувалися вдома.

 

 

Начальник управління охорони здоров’я Максим Середа зазначив, що немає підтвердження цієї інформації. До міської дитячої лікарні минулими вихідними потрапило лише 4 дітей з цієї школи. Тільки у однієї дитини виявлено харчову токсикоінфекцію, решта - троє школярів - госпіталізовані із діагнозом ГРВІ. Він зазначив, що медики кілька разів брали аналізи на бактеріологічні дослідження. Результати показали ріст бактеріологічної флори лише у 1 дитини, але й ці показники також не свідчили про харчове отруєння.

 

- Випадку отруєння харчовою токсикоз-інфекцією у загальноосвітній школі № 1 не було, - підсумував Максим Середа, - Це було доведено результатами посівів та клінікою дітей, які вже виписані з дитячої лікарні додому.

 

Представник СЕС повідомила, що 21 березня санітарно-епідеміологічною станцією у харчоблоці школи було проведено 30 змивів та виконано аналіз дезрозчинів, які також не підтвердили наявність харчової токсикоз-інфекції.

 

 

Заступник міського голови Ольга Усанова зазначила, що незважаючи на те, що підозра на харчове отруєння не підтвердилася, буде проведена перевірка у всіх навчальних закладах міста. Відповідне розпорядження буде підписане міським головою Віталієм Малецьким. Вона зазначила також, що буде переглянуте меню харчування дітей, щоб воно було якісним і збалансованим.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх