Ідеалом для Героя України Ігоря Сердюка був коменданте кубинської революції Че Гевара

18.02.2016, 17:43 Переглядів: 5 378

 

18 лютого, в день смерті Ігоря Сердюка, на площі Незалежності в Кременчуці вшанували пам'ять загиблих героїв Небесної сотні.  

 

 

На мітинг прийшло більше трьох сотень людей різного віку. Біля стели стояв почесний караул, а присутніх на дві частини розділяли дві шеренги юнаків з жовтими та блакитними стягами.

 

На екрані показали відео про Небесну сотню, коротко розказали про кожного з 114 героїв, ким були, де і як загинули… Зворушливі історії сміливих і відданих патріотів викликали сльози у глядачів. Згадали і кременчужан – Ігоря Сердюка та Євгена Случака. Вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

 

В Україні Небесну Сотню вшановують 20 лютого, у Кременчуці заходи по вшануванню почали з 18-го, тому, що саме в цей день на Майдані загинув Герой України мешканець Ігор Сердюк. 

 

Василь Хохлов, демобілізований боєць 92-ї окремої механізованої бригади, розповів про останні хвилини життя Ігоря.

 

- Беркут закидав нас гранатами димовими… - згадує Василь, - …одна потрапила мені під щит, я відвернувся, мені хлопці помогли промити очі, повертаюсь, а поруч Ігор лежить, вже мертвий… Потім нас почали бити, дехто намагався врятуватись, але їх прямо силою брали за шоломи і затягували туди беркутів ці.

Після цих слів вдруге кременчужани стирали сльози з облич.

 

Андрій Рубан, активіст "Автомайдану", котрий не був знайомий з Ігорем, але 18 лютого «за іронією долі теж отримав незначне поранення», поділився, що ніколи цей день не зітреться з його памяті.

 

- Після того я багато разів був волонтером в зоні АТО, бачив, як там зривалися «гради», але 18 лютого досі лишається для мене найстрашнішим у житті днем.

 

Своїми спогадами про сина поділилися батьки Ігоря. Вони розповіли про те, що їх син був справжнім патріотом і мріяв бути схожим на Че Гевару.

 

- Учасником Майдану був і мій син Ігор. Який добровільно, з перших днів і до кінця був на Майдані. Йому було 44 роки, це вже зрілий вік, і він свідомо знав, куди і навіщо йшов. Був прапороносцем 9-ї сотні, а це відповідальне доручення. Він, зі слів очевидців, з прапором в руках і загинув, – хвилюючись поділився батько героя. - Деякі люди можуть сказати, що, мовляв, поїхав на Майдан, потрапив під кулі, та й все, але не все так просто - патріотизм не виховується за один рік. Звичайний син, батько. чоловік, але в його душі вирували патріотичні пристрасті… Коли Україна прийняла Незалежність, Ігор із шматка бронзи виготовив тризуб, а потім витаврував його на плечі, а на грудях – портрет Че Гевари, якого вважав своїм ідеалом і хотів бути схожим на героя кубинської революції. І він цього досягнув, прийнявши участь в подіях Майдану.

 

 

Учасники мітингу передали частинку вогнику своєї віри батькам Ігоря, передаючи живим ланцюгом лампадки з запаленими свічками. Після чого почесний караул відправився до пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні», а за ним всі учасники мітингу поклали до його підніжжя квіти.

 

Вдруге загиблих героїв в Кременчуці вшанують 20 лютого.

Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх