Топ-5 проектів та підводні камені «Громадського бюджету»

9.12.2016, 13:00 Переглядів: 3 441

Топ-5 проектів та підводні камені «Громадського бюджету»

У Кременчуці підбили підсумки і розпочалося голосування за проекти “Громадського бюджету”. “Телеграф” поспілкувався з одним із кураторів проекту Євгеном Перевезенцевим

З 1 грудня розпочалося голосування за проекти, подані в рамках Програми «Громадський бюджет». Голосування триватиме 30 днів, і за підсумками буде визначено переможця в кожному секторі, на який розділили місто (загалом11 секторів).

 

Як повідомив куратор проекту Євген Перевезенцев, більшість проектів були допущені до голосування, деякі були відправлені на доопрацювання і частина проектів була відхилена з різних причин. Наприклад, кошториси в проектах не відповідають дійсності, і насправді реальна вартість реалізації складає понад 100 тис грн, які виділяються на 1 проект.

 

 

30 листопада на засіданні робочої групи присутні підбили підсумки. До голосування допустили 53 проекти з 70 зареєстрованих.

«Громадський бюджет” в Кременчуці запроваджують вперше. Отож зараз уже видно деякі проблеми та помилки, про які нам і розповів Євген Перевезенцев.

 

Топ-5 проектів та підводні камені «Громадського бюджету»

 

Досьє
Євген Перевезенцев
Вік: 31
Вид діяльності: громадський активіст, один із кураторів проекту “Громадський бюджет”, підприємець
Сімейний стан: одружений, має сина

 

  • Погана піар-компанія та слабка робота громадських активістів. Спочатку до робочої групи з питань впровадження “Громадського бюджету” було включено 9 активістів, але потім ще деякі кременчужани захотіли долучитися до роботи. Мер підписав окреме розпорядження, робочу групу розширили. Але на ділі, коли треба було не просто говорити, а й щось робити, майже всі активісті кудись зникли. Наприклад, в Кременчуці у кожному з 11 секторів проводили громадські слухання, де людям пояснювали, що таке “Громадський бюджет”. Та в цих слуханнях брала участь лише третина учасників робочої групи.
  • Бюрократія. До “Громадського бюджету” кременчужани подали 70 проектів, які у мерії дуже довго оформлювали. За Програмою не закріпили конкретну людину, яка б “підштовхувала” працівників. Також у самих авторів було дуже багато питань з приводу того, як правильно оформити кошторис та сам проект. Але відповідь отримати було дуже важко: людей “відфутболювали” з кабінету у кабінет у стінах мерії. В результаті — багато проектів отримали “червону картку”.
  • Ця проблема випливає із попередньої. Оскільки програма “Громадського бюджету” для кременчужан — новинка, то вони не зовсім розуміли, як правильно оформлювати заявку. У багатьох проектах було лише “хочу те...”, “хочу се...”, але ніякого опрацювання або візуалізації. Тому багато часу пішло на те, щоб ці “хотєлки” довести до нормального стану.

    На думку Євгена Перевезенцева, треба більше реалізовувати таких проектів, які не прив'язані до конкретного двору. Наприклад, більшість заявок — це облаштування дитячих майданчиків. Так, вони потрібні, але набагато цікавіше, коли у Кременчуці будуть з'являтися додаткові елементи привабливості міста.

 

Найцікавіші проекти “Громадського бюджету”:

 

1. Каркасне топіарі у вигляді тварин навколо озера у Міському саду, яким не потрібен полив, стрижка та інший догляд. Користь - естетичне задоволення для дорослих і дітей, неповторність та індивідуальність даного саду. Кошторис — 90 тис грн.


2. Пам'ятник “10 заповідей” у Придніпровському парку недалеко від храму Андрію Первозванному. На реалізацію, за кошторисом автора, потрібно 62 250 грн.


3. Кований скульптурний комплекс в Придніпровському парку "Олені". Автор проекту, головний коваль міста Олександр Шкурапет, зазначив, що свого часу скульптура “Олені” була візитівкою Кременчука. Тому він пропонує відродити цей скульптурний комплекс, але з металу. Вартість проекту — 65 тис грн.


4. Влаштування майданчика для вигулу собак . Такий проект не один. Кременчужани пропонують зробити у місті загородження і декілька елементів для тренувань своїх улюбленців.


5. Канатне містечко у Крюкові. З приводу цього проекту було багато суперечок, автор зробила дійсно велику роботу по опрацюванню своєї пропозиції. Декілька разів кременчужанка перероблювала свій проект, але все одно його допустили до голосування. На даний момент кошторис — майже 100 тис грн.

 

Голосування проходить на офіційному сайті “Громадського бюджету” - budget.kremen.org.ua. Аби віддати свій голос фавориту, треба зареєструватися та пройти процедуру ідентифікації через смс за своїм номером телефону. Інструкція з голосування є на сайті.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх