Черговий експеримент: ЗНО після 4 класу світить кременчуцьким школярам

2.12.2016, 09:04 Переглядів: 4 428

Черговий експеримент: ЗНО після 4 класу світить кременчуцьким школярам

У 2017 році УЦОЯО проведе моніторинг знань учнів початкової школи

У 2017 році ЗНО здаватимуть навіть молодші школярі – Український центр оцінювання якості освіти планує експериментальний моніторинг знань учнів початкової школи. Поки що вибірково, але кременчуцькі чотирикласними мають усі шанси потрапити у цю вибірку. Про це 1 грудня повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко під час прес-конференції по ЗНО-2017 у педагогічному коледжі.

 

За його словами, школи, які потраплять у цю експериментальну програму, будуть визначені Міністерством освіти і науки України у кожній області. У таких школах, по закінченню циклу навчання в початковій школі, у 4 класі, УЦОЯО проведе моніторинг знань дітей за системою ЗНО. Він переконаний, що Кременчуцькі школи, скоріше за все, прийматимуть участь в експерименті.

 

- Вибірка буде зроблена Міністерством освіти і науки України, вона буде не у кожному регіоні, але, враховуючи велику історію нашого співробітництва і інтелектуальний рівень Кременчука, РЦОЯК наполягатиме, щоб Кременчук у цю вибірку потрапив, - зазначив пан Олександр. - До того ж, в усіх експериментах  ЗНО Кременчук приймав участь з 2005 року, - додав він.

 

Директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти переконаний, що проведення такого експерименту означає, що у 2018 році такий моніторинг уже стане обов'язковим.

 

- Я так кажу по аналогії з тим, що ми мали в цьому році — у 9 містах України, у тому числі і в Полтаві, набір студентів на освітній рівень “магістр” проводив Центр оцінювання якості освіти за системою ЗНО, для тих хто вступав на правничі спеціальності, - говорить Олександр Сидоренко. - Минулого року це був експеримент, а цьогоріч, це вже записано в правилах прийому і це обов'язково.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: komi-news.ru
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх