Президент посмертно нагородив Героя Антона Бутиріна, який загинув під Іловайськом

26.11.2016, 09:15 Переглядів: 2 315

Відповідний указ Петро Порошенко підписав 25 листопада

Кременчужанина Антона Бутиріна Президент України посмертно нагородив орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Відповідний указ “Про відзначення державними нагородами” Порошенко підписав 25 листопада.

 

Президент нагородив 56 військових Збройних Сил України, серед яких 39 військовослужбовців посмертно та 17 військових, що отримали поранення під час бойових дій поблизу міста Авдіївка, селища Опитне, села Водяне, селища Піски Донецької області.

 

Про Героя

 

31 серпня у Кременчуці перепоховали бійця Антона Бутиріна (народився 01.01.78), який тривалий час вважався зниклим безвісти. Боєць загинув у районі під час операції з деблокування військ, що опинилися в Іловайському котлі. Серце старшого навідника Антона Бутиріна перестало битися приблизно о 4 ранку 28 серпня 2014 року на дорозі поміж селами Новозар'ївка та Войкове. Сержант був у складі ротно-тактичної групи 92-ї окремої механізованої бригади, яку обстріляла російська артилерія та диверсійно-розвідувальні загони противника.



16 вересня 2014 р. тіло Бутиріна ексгумували та привезли до Запоріжжя пошуковці місії "Евакуація-200" ("Чорний тюльпан"). Всього у цьому місці було ексгумовано 8 загиблих. Серед яких кременчужани Олександр Карпенко та Андрій Деребченко. Антона Бутиріна спочатку поховали на Кушугумському цвинтарі у Запоріжжі, як невідомого солдата. Ідентифікували кременчужанина за експертизою ДНК.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх