Міносвіти затвердило нові програми для старшокласників

10.09.2016, 14:32 Переглядів: 2 831

Міносвіти затвердило нові програми для старшокласників

Найбільших змін зазнали програми з історії України та географії для 9-х класів, а також програми з української мови в школах з викладанням мов національних меншин для 10-11-х класів

 

8 вересня Міністерство освіти і науки України затвердило нові навчальні програми для 9-го класу, актуалізувавши їх до реалій української економіки та політики, повідомляє прес-служба МОН.

 

 

Згідно з ними, в 2017 році будуть друкуватися нові підручники для учнів 9-го класу, і це хороша можливість врахувати в нових підручниках історичні події, що відбулися в країні протягом останніх двох років.

 

 

- Сьогодні стоїть завдання про внесення змін до навчальних програм в світлі історичних подій, що відбулися в країні за останні два роки, - йдеться в повідомленні з посиланням на міністра освіти і науки Лілію Гриневич.

 

 

Найбільших змін зазнали програми з історії України та географії.

 

 

- Фактично програми переглянуті з україно-центричної точки зору. Події, які вивчаються в курсі історії України, повинні узгоджуватися з європейською історією та історією сусідніх країн, - зауважив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Юрій Кононенко.

 

 

У 9-му класі тепер буде вивчатися соціальна і економічна географія, а Україна розглядається в контексті світової економіки, з точки зору нових реалій української економіки, промисловості.

 

 

Для доопрацювання навчальних програм для 9-го класу було залучено 310 членів робочих груп, розглянуто 2,5 тисячі пропозицій.

 

 

Також колегія міністерства схвалила допрацьовані 9 програм для 10-11 класів, де зміни в основному стосуються української мови в школах з викладанням мов національних меншин. При їх доопрацюванні було ущільнено або вилучено розділи, теми, що втратили актуальність і не мають практичного застосування в усному й писемному мовленні школярів або вивчалися раніше й не потребують дублювання на цьому етапі.

 

 

Усі оновлені програми розміщені на офіційному веб-сайті МОН України разом з порівняльними таблицями.

 

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: www.credo-ua.org
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх