Грабіжник кременчуцької ювелірки виявився професійним стрільцем із грамотами МО та НАТО

26.05.2016, 17:05 Переглядів: 7 602

Грабіжник кременчуцької ювелірки виявився професійним стрільцем із грамотами МО та НАТО

Обвинувачених у розбійному нападі на ювелірку у Кременчуці хотіли відпустити під домашній арешт

 

29-річний обвинувачуваний у розбійному нападі на ювелірні магазини у Кременчуці виявився інструктором з вогнепальної зброї. Чоловік отримував подяки та медалі від Міністерства оборони України та Північноатлантичного альянсу (НАТО). Цю інформацію на черговому засіданні 26 травня по цій справі оприлюднив один з адвокатів, зачитуючи суду характеристику обвинувачуваного

 

Сторона захисту хотіла змінити обвинувачуваним запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з засобами фіксації. Проте Крюківський районний суд продовжив їм термін тримання під вартою.

 

У ході судового розгляду слідчий розповів про вилучення матеріальних доказів при пограбуванні першого ювелірного магазину. Обвинувачений З. під час експерименту вказав, куди викинули лотки від ювелірних прикрас. Потерпіла підтвердила, що це лотки саме з їх ювелірного магазину, адже з тильного боку мають липучки, яких немає в оригінальних лотках.

 

Обвинувачений З. заявив, що на слідчому експериментів давав свідчення під тиском.

 

- Слідчий мені сказав, яка тобі різниця одна чи дві ювелірки. Він погрожував, що щось трапиться з моєю сім'єю, якщо не візьму провину на себе. На експерименті я вказував туди, куди мені сказали, - додав обвинувачений.

 

Слідчий зазначив, що обвинувачений давав показання добровільно. На ньому не було явних ознак тілесних ушкоджень.

 

Звернення про погрози одному з обвинувачених під час досудового слідства направлять до прокуратури.

 

Нагадаємо, 3 лютого 2015 року грабіжники винесли близько 3 кілограмів золота з ювелірного магазину на вул. Гагаріна в районі автовокзалу. 19 травня 2015 року було здійснено розбійний напад на ювелірний магазин “Золото Плюс” на вул. Пролетарській.

Під час нападу були поранені троє людей: працівник охоронної фірми "Явір-2005" Давид Новік (переслідував підозрюваних та телефоном передавав правоохоронцям інформацію), співробітник служби Державної служби охорони Роман (намагався затримати одного з грабіжників), перехожий-пенсіонер Олександр Іванович (куля рикошетом попала йому в ногу).

 

 

Один з підозрюваних - 42-річний мешканець Кременчука, інший, 29-річний молодий чоловік, приїхав з Чернігівської області. Чоловіки визнають свої злочини частково. Вони кажуть, що вчинили розбійний напад на магазин "Золото Плюс", але не мають відношення до пограбування ювелірки в районі автовокзалу.

 

Справу розглядають за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу (розбійний напад). Одному з чоловіків інкримінують розбійний напад, а іншому - замах на вбивство, заволодіння транспортним засобом, зберігання зброї та розбійний напад.

 

Розгляд справи продовжиться 29 червня.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх