Сьогодні Герою України Ігорю Сердюку мало виповнитися 46 років

3.11.2015, 12:12 Переглядів: 7 903

Сьогодні Герою України Ігорю Сердюку мало виповнитися 46 років

Кременчужанину на Свіштовському кладовищі встановили пам'ятний знак

Герою України Ігорю Сердюку сьогодні мало виповнитися 46 років. На могилі Героя Небесної Сотні кілька днів тому встановили пам’ятник. Майже півтора роки не могли встановити надгробок. Дружина Ігоря Ірина Сердюк розповіла, що ескізом пам'ятника займалися у Харкові, тому процес трохи затягнувся.

 

Сьогодні Герою України Ігорю Сердюку мало виповнитися 46 років

 

Ігор Сердюк на Майдані був прапороносцем 9 сотні самооборони, тому на пам'ятному знаці він зображений з прапором України.

 

У характері Ігоря з ранніх років було прагнення до незалежності, патріотизм. Коли Україна обрала Незалежність, він випиляв з бронзи тризуб, потім зробив зачіску у вигляді козацького чуба. А на грудях набив татуювання – портрет Че Гевари. Це був його ідеал боротьби за свободу. Ігор з дитинства цікавився історією. Він дуже пишався, що його прізвище Сердюк, адже сердюками називали піхотні полки, що були особистою охороною гвардією гетьмана.

 

Кременчужанин не залишився байдужим до подій у Києві, тому з перших днів брав участь у Революції Гідності. 

 

Як учасник віче під стінами Верховної Ради 18 лютого 2014 року на перехресті вулиці Інститутської та Кріпосного провулку разом з іншими активістами будував барикаду, носив мішки. Під час цього снайпер вистрелив Ігорю в обличчя.

 

На похорон Ігоря 21 лютого 2014 року прийшло близько двох тисяч людей. У труну Герою Небесної Сотні поклали його протигаз і каску з написом «Тільки перемога».

 

25 лютого на сесії Кременчуцької міської ради депутати підтримали рішення перейменувати вулицю Першотравневу, де жив Ігор, на вулицю імені героя України Ігоря Сердюка. Рідні Ігоря Сердюка виступили проти перейменування вулиці його ім'ям. Мама і дружина загиблого не хотіли доставляти людям незручності, пов'язані зі зміною документів при перейменуванні вулиці.

 

На честь загиблого під час Революції Гідності кременчужанина встановили меморіальні дошки. Одну - на будинку, де він проживав, а другу - на будівлі школи №18, де він навчався. А до Дня Конституції України у Кременчуці відкрили пам’ятний знак Героям Небесної Сотні.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх