У Кременчуці з'явилася маршрутка з безкоштовним Wi-Fi

28.01.2015, 18:11 Переглядів: 9 392

У Кременчуці з'явилася маршрутка з безкоштовним Wi-Fi

Мікроавтобус курсує по 11 маршруту

В Кременчуці з'явилася маршрутка з безкоштовним доступом до мережі Інтернет, і вже встигла викликати інтерес. У її пасажирів є можливість не просто їхати і чекати своєї зупинки, а й розважати себе під час поїздки інтернет-ресурсами. Головне - зупинку не прогавити.

 

Водій маршрутного таксі Василь Орестович, який за власний рахунок установив Wi-Fi, розповів Телеграфу про свій інтернет-автобус.

 

- Розкажіть, будь ласка, як виникла ідея встановлення Wi-Fi мережі у вашому автобусі?

 

- Будучи обізнаним у новітніх технологіях, я колись подорожував у власному автомобілі і брав із собою в подорож ноутбук, звісно, щоб ноутбук міг працювати з Інтернетом, мені був необхідний модем. Модем я придбав в Інтертелекомі, уклав з ними договір, мені запропонували вигідний тариф, хороша швидкість 14,1 мб/сек. І я, подорожуючи, був дуже задоволений цією послугою. В подальшому, працюючи на своєму маршрутному автобусі, який мені пригнали із Франції в 2013 році, в мене виникла ідея, а як би мені в автобусі встановити Інтернет, щоб мої пасажири могли користуватися ним? Я дізнався, що в деяких містах з'являється безкоштовна мережа, в метро, наприклад, і тоді в мене виникла ця ідея. Таким чином в мене в автобусі з'явився Wi-Fi.

 

- Які витрати ви несете?

 

- На апаратуру в середньому витратив понад тисячу гривень, а також абонплата в середньому за день від 10 до 15 гривень

 

- Як реагують люди?

 

- Wi-Fi в автобусі працює лише чотири дні, пасажири вкрай здивовані, коли автобус під'їжджає на зупинку, двері відчиняються і мені чути, що кажуть люди: деякі посміхаються, деякі здивовано дивляться та перепитують, чи дійсно працює, був такий випадок, що товариш товаришу каже: “давай проїдемось, спробуємо”, включають свої смартфони, планшети, підключаються до мережі - працює, вони здивовано знизують плечима, кивком голови дякують за послугу.

 

- В цілому, ви старалися для пасажирів, щоб їм було комфортніше?

 

- Ну а для кого ж! Мені особисто це не потрібно, мені ніколи, я за кермом працюю, а ось пасажирам зручно: з кінцевої до кінцевої автобус долає маршрут за 35 хвилин, і, якщо хтось довго їде, чимось же їм зайнятися потрібно, особливо молоді.

 

- Які траплялися цікаві випадки?

 

- До мене сів пасажир на переднє сидіння, побачивши табличку Wi-Fi, перепитав. Чоловік років 38-40, гарно одягнений. Підключився і почав працювати. В нього задзвонив телефон, а він відповів: “вибач, я зараз зайнятий, треба багато відправити пошти”. Мабуть, на тім кінці дроту запитали: “Ти ж ідеш у маршрутці!?”, а він відповів: “Так, дійсно”, і отак всю дорогу хвилин 20 займався своїми справами.

 

- Які ноу-хау плануєте ще в автобусі?

 

- Є деякі цікаві задумки, але поки не буду розголошувати.

Автор: grinchenko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх