Собаче життя в притулку після скандалу

30.06.2014, 08:30 Переглядів: 7 542

Собаче життя в притулку після скандалу

У притулку для тварин КП «Спецсервіс-Кременчук» собаки уже нагодовані, але не зовсім щасливі: їм потрібні дбайливі господарі. Новий керівник підприємства Сергій Рєзніков уже почав впроваджувати стерилізацію тварин, поки що на волонтерських засадах

Собаче життя в притулку після скандалу

«Кому потрібна собака, хороша хазяйка у дворі – будь ласка, звертайтеся!» – директор КП «Спецсервіс-Кременчук» Сергій Рєзніков пропонує стерилізованих собак. Зараз їх у притулку чотири. На фото – Рижуха, вона добра та лагідна. Інформацію про інших тварин дивіться у рубриці «Шукаю господаря»  на нашому сайті telegraf.in.ua

 

Собаче життя поволі, але поліпшується – такий висновок ми зробили, побувавши на КП «Спецсервіс-Кременчук» після скандалу, який виплив два місяці тому.

 

Як відомо, працівники цього підприємства, не згодні з «політикою» керівництва, передали у ЗМІ жахливі матеріали: голодні цуценята поїдали трупи своїх родичів. А для евтаназії використовувався препарат «Дитилін», від якого собаки задихалися і гинули у муках. Тоді при виконкомі була створена спеціальна комісія, яка вивчала стан справ на «Спецсервісі». До складу її ввійшли й волонтери, які опікуються безпритульними тваринами. Комісія знайшла цілу низку порушень, які свідчать про невідповідність діяльності підприємства нормам Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження». Не чекаючи висновків комісії, екс-директор підприємства Сергій Гаріфов звільнився за власним бажанням.

 

Собаче життя в притулку після скандалу

 

Новий директор підприємства, Сергій Рєзніков (на фото), який приступив до виконання своїх обов’язків два тижні тому, розповів про свої перші кроки на посаді. А точніше – показав перших стерилізованих собак. Зараз їх у вольєрах чотири, а двох уже забрали з притулку кременчужани. Пан Рєзніков каже, що перші кроки до зміни курсу підприємства відбулися завдяки активній участі волонтерів, професіоналів-ветеринарів, які зробили операції тваринам безкоштовно. Але в подальшому новий директор, до речі, пропонований на посаду волонтерами, планує впроваджувати програму стерилізації і впевнений, що це вдасться – завдяки перерозподілу коштів, які уже виділені із бюджету для КП «Спецсервіс-Кременчук»

 

– Раніше робота підприємства була налаштована на те, аби вбити собаку «Дитиліном» прямо на вулиці та відвезти на скотомогильник на Деївську гору. Виходячи з цього, працював і пункт перетримки тварин. Моє завдання – перебудувати систему та забезпечити вилов тварин – не всіх без розбору, як це було раніше, а найбільш агресивних, хворих, травмованих та самиць у період «собачого весілля». Це робиться для того, аби зняти напругу з вулиць міста. І в подальшому – організація масової стерилізації самиць собак, в ідеалі – ще й кішок. За 2-3 роки реально буде видно зменшення кількості безпритульних тварин, – каже про плани Сергій Рєзніков.

 

Нову «собачу» програму готують на липневу сесію

 

Розробити нову програму гуманної регуляції чисельності тварин та затвердити її рішенням сесії міської ради – такі пропозиції після скандалу на «Спецсервісі» подали до виконкому волонтери.

 

– Розробка програми ведеться спільно з волонтерами, вона буде представлена на розгляд депутатів. Хочемо встигнути на липневу сесію, – розповів пан Рєзніков. – Дуже велика підтримка з боку людей: багато тих, кому небайдуже, як тварини завершували своє життя. Аби програма правильно працювала, треба випускати простерилізованих собак у місця відлову. Звичайно, за умови, якщо собака адекватна та неагресивна. Вона там житиме, не пускатиме на свою територію інших родичів, і, таким чином, кількість собак поступово стабілізується.

 

Поцікавилися ми й тим, яким чином проводитиметься евтаназія тварин, адже все одно є невиліковно хворі, агресивні, яких не можна випускати на вулицю. Сергій Рєзніков переконує: більше ніякого «Дитиліну», а для відлову використовується «Себазин».

 

– Аби гуманно вирішувати питання евтаназії, на сьогодні в стадії укладання договір з ветеринарною клінікою. На її базі на першому етапі будемо проводити і стерилізацію, доки самі не будемо готові робити це на базі «Спецсервісу», та евтаназію. Спочатку вводитиметься наркоз, потім препарат для евтаназії. Ніяких передсмертних мук у тварини не буде.

 

Як переказати кошти на притулок для тварин

 

Сергій Рєзніков зазначає: завдяки небайдужим людям, є корм для тварин. Є волонтери, які постійно приходять провідувати собак, приносять корм, у тому числі й сухий. На даний час відкритий благодійний рахунок – кошти використовуватимуться винятково на «собачі» потреби – стерилізацію, лікування, профілактику захворювань, їжу – у разі потреби. Керівник КП «Спецсервіс» готовий звітувати про їх витрату.

 

Одержувач: КП "Спецсервіс-Кременчук"
Код 32275620
Банк одержувача: АТ "Банк "Фінанси та Кредит"
р/р 2600 200 872 8202 мфо 300131
Призначення платежу: Безповоротна фінансова допомога на стерилізацію та лікування тварин.

 

Для тих, хто хоче взяти чотирилапого друга або принести корм: притулок знаходиться за адресою: м.Кременчук, вул.Горького, 48/75.

Телефони: 2-12-61, 097-181-34-03

 

Про фінанси і добре ім’я

Звичайно, ми поцікавилися й фінансовим станом підприємства, адже свого часу головним аргументом влади та УЖКГ проти впровадження програми стерилізації була відсутність коштів.


– Як не дивно, бюджет у підприємства доволі серйозний на цей рік. В останні три місяці на підприємстві економиться ФЗП. Не виконуються планові показники з відлову собак, які впливали на преміювання. У бюджеті навіть закладені кошти на технічне переобладнання: добудову вольєрів та розширення території. Планується зробити окремий вихід з території підприємства та кабінет ветеринарної допомоги.
Керівництво міста довірило нам впроваджувати програму, аби вона працювала ефективно. Є питання у рамках внесення змін до програми: як використовувати виділені кошти. Достатньо багато коштів заплановано на відлов – частину можна перерозподілити на користь стерилізації, – каже директор «Спецсервісу»


– Але, з іншого боку, існував план відлову – ловці його виконували та отримували за це премії. Зараз вони премій не отримують, і це може викликати соціальну напругу працівників. Як ви плануєте вирішувати це питання?


– Відбулися збори трудового колективу, де ми говорили, в якому стані нині підприємство. Наше завдання нині – вижити. Оскільки в такому вигляді, як раніше, підприємство існувати не може. Треба повернути «Спецсервісу» добре ім’я. У подальшому ми виведемо собі інші економічні показники для преміювання: кількість стерилізованих собак, зменшення кількості скарг від населення, зменшення статистики укусів тварин. Думаю, вже до серпня-вересня ми знайдемо можливість виплачувати премії працівникам. Частина персоналу до цього часу все ж таки буде замінена – тих, хто не зможе працювати в нових умовах.

 

"Кременчугский ТелеграфЪ" от 19 июня 2014, №25.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх